Tesla’s nieuwe autopilot voorspelt op Nederlandse snelweg ongeluk en blijft ongedeerd

Ook al kunnen mensen snel reageren, een onoplettende milliseconde kan al fataal zijn. Daarom worden er technologieën ontwikkelen die ons leven redden. Zoals de Autopilot van een Tesla.

Op de Nederlandse snelweg wordt vanuit een dashboard gefilmd hoe Tesla’s nieuwe autopilot op een ongeluk reageert. In een kwestie van een seconde scant hij niet alleen de auto voor hem (de rode), maar ook de auto daarvoor (de zwarte SUV) en herkent een gevaarlijke situatie. Dit zorgt ervoor dat de Tesla vanuit een snelheid van 115 kilometer per uur binnen een mum van tijd stil staat, terwijl de auto’s voor hem crashen. Alles is in onderstaande video vastgelegd:

Niet geheel onbelangrijk om te benoemen: iedereen is ongedeerd. Indrukwekkend is dat Tesla’s zogenoemde Forward Collision Warning alert te horen is voordat de auto afremt. Op het moment dat de rode auto maar een klein stuk naar rechts gaat ontdekt de Autopilot al een gevaarlijke situatie. Dit komt door Tesla’s 8.0 software update.

Zo zie je maar weer hoeveel er met software kan worden bewerkstelligt. Laten we de ingenieurs van Tesla en de visie van Elon Musk dan ook alleen maar toejuichen, want nieuwe technologieën gaan mensen redden. Benieuwd naar onze ervaring met de Autopilot? Die check je hier, dan ontdek je ook direct hoe de Tesla fabriek er in Tilburg uit ziet. Daarnaast is Tesla volgend jaar niet alleen op de weg, maar ook op onze daken te vinden.

Reageer op artikel:
Tesla’s nieuwe autopilot voorspelt op Nederlandse snelweg ongeluk en blijft ongedeerd
Sluiten