Tesla’s thuisaccu is niet de enige: SolarWatts MyReserve verschijnt volgende maand al

Elon Musk en Tesla maken op het moment goede sier met de Powerwall: een sterke accu die je oplaadt met zonne-energie (of ’s nachts via het stroomnet, als elektriciteit minder kost). Deze accu kan je elektrische auto opladen, of verschillende apparaten in je huis van stroom voorzien.

Dat is behoorlijk handig, en ook goed voor het milieu, maar hij verschijnt deze zomer pas en is trouwens ook al uitverkocht tot en met medio 2016. Het Duitse SolarWatt en BMW i werken ook al lang aan zo’n systeem, en introduceren volgende maand al een werkend model van deze MyReserve.

De ‘huisaccu’ wordt op 10 juni gepresenteerd op de Intersolar-beurs in München, en zal niet lang daarna op de markt gebracht worden. Het is nog niet bekendgemaakt hoeveel kilowattuur de MyReserve kan opslaan (de Powerwall haalt 7 kWh), en wat het apparaat zal kosten.

SolarWatt verwacht dat consumenten in de toekomst veel vaker hun eigen energie produceren, en minder afhankelijk worden van traditionele energieleveranciers. Tegenover RTL Nieuws verklaarde SolarWatt dat de MyReserve nog niet direct een geldbesparing oplevert, omdat je energie die je zelf opwekt ook terug kunt leveren aan de aanbieder.

Het is nog niet helemaal mogelijk om je huis zonder energieleveranciers van power te voorzien. Je komt met het systeem nog niet de hele winter door. Wel is het een zéér interessante ontwikkeling, waar spelers als Tesla en BMW dus groots op in zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tesla’s thuisaccu is niet de enige: SolarWatts MyReserve verschijnt volgende maand al
Sluiten