WANT Vlog: Guys testen BookaHouseboat en tonen de vrijheid van wonen op het water

Airbnb heeft ervoor gezorgd dat je een stad niet meer vanuit een hotelkamer hoeft te ontdekken, maar vanuit een chill appartement van een local. Maar wat als die stad ook woonboten tot zijn beschikking heeft? Duh, dan boek je een woonboot. Wij testten BookaHouseboat om het leven eens vanaf het water te bekijken. Check it out:

BookaHouseboat kun je volgens de oprichters zien als de mondiale verhuursite voor woonboten. Op de vraag waarom wij voor het huren van een woonboot niet naar Airbnb moeten gaan is het antwoord duidelijk. “Als je echt een goed stuk vlees wilt halen dan ga je toch naar de slager en niet naar de supermarkt,” aldus mede-oprichter Kamiel Keeris. Het aanbod is veel beter vindbaar!

Online boekingsdienst komt op perfect moment

De Volkskrant bracht onlangs het nieuws naar buiten dat er nog maar één bank een hypotheek voor woonboten verstrekt. Het wordt dus steeds moeilijker om een woonboot te kopen én te verkopen. (Ver)huren? Geen probleem! BookaHouseboat.com is dan ook de eerste website die het wereldwijde aanbod van woonboten bij elkaar brengt.

Van drijvende villa tot knusse schuitjes

In de Benelux drijven er al zo’n 12.000 woonboten op het water waarvan zo’n tien procent wordt verhuurd. De variatie is dan ook gigantisch. Liever buiten de Benelux een woonboot huren? BookaHouseboat biedt overal ter wereld woonboten aan.

In en rond Berlijn is de pontonboot zeer populair: een varende pontonboot met vaak opvallend luxe opbouw er bovenop. In Engeland vind je bijvoorbeeld een tradtionele narrowboat en in Amerika vind je al snel drijvende villa’s.

Kijk verder dan een huis of appartement

De toenemende populariteit van de deeleconomie heeft ervoor gezorgd dat er nog veel meer mogelijk is. Wij hebben bijvoorbeeld ook Camptoo getest en maakten met een campervan een te gekke roadtrip. Toch liever genieten van the freedom of floating? Check dan het aanbod van BookaHouseboat. Zjoe!

Reageer op artikel:
WANT Vlog: Guys testen BookaHouseboat en tonen de vrijheid van wonen op het water
Sluiten