Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 okt 2018

De nieuwe Tetris-wereldkampioen is 16 jaar oud

Als je Esports denkt, dan gaan de gedachten al snel uit naar games als FIFA, Overwatch, League of Legends, Hearthstone, Counter-Strike en Rocket League. Maar buiten die gevestigde namen zijn er nog heel wat andere titels waarin competitief wordt gestreden. Tetris is één van de oudste games waar elk jaar een wereldkampioenschap wordt gehouden. Vorige week was dat kamnpioenschap, waar een 16-jarige gamer wereldkampioen werd.

De nieuwe wereldkampioen Tetris

Het gaat om Joseph Saelee, die in de finale het opnam tegen Jonas Neubauer. Neubauer is de zevenvoudig wereldkampioen Tetris en ging als grote favoriet de finale in tegen de onbekende. Toch kon hij de 16-jarige speler niet ondeerschatter. In de halve finale wist hij al te winnen tegen een andere grootmeester, de Japanner Koryan. Eenmaal in de finale, mocht Saelee proberen om de topscore van Neubauer te verbeteren tijdens het toernooi op de Portland Retro Gaming Expo. De onderstaande clip van Twitch laat zien hoe het er aan toe ging.

Het is fascinerend om te zien hoe snel en behendig hij de blokjes neer beneden ramt en op die manier de verschillende lijnen wegspeelt. Hij maakt daarbij gebruik van een techniek die hypertapping wordt genoemd. In plaats van het d-pad van de NES-controller naar beneden in te drukken, kiest hij er voor om heel snel te tappen. Dat geeft hem naar eigen zeggen meer snelheid en tegelijkertijd meer houvast.

tetris

Zij tegenstander in de finale kon alleen maar respect hebben voor de nieuwkomer, die mee kwam om doen om zich te kwalificeren voor latere toernooien. Neubauer zei over de winnaar dat hij echt met zijn hart speelde en dat zijn manier van spelen zwaar indrukwekkend was. En dat laatste kunnen we alleen maar beamen.

Meer lezen over games? Dat komt dan goed uit, want we hebben hier een handige overzichtspagina met alle nieuwtjes en reviews.

Reageer op artikel:
De nieuwe Tetris-wereldkampioen is 16 jaar oud
Sluiten