Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 24 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

Teufel Radio 3sixty aangekondigd: alleskunner

Zou het niet geweldig zijn als er een apparaat was dat en goede audio leverde én alle verschillende soorten muziekzenders zou kunnen opvangen? Dat apparaat introduceert Teufel als de wereldontvanger Radio 3sixty. Gewoon lekker klassiek de radio opzetten? Geen probleem. Internetradio? Check. Heel misschien ook Spotify? Uiteraard!

Alle zenders samen

De Radio 3sixty breng al je favoriete muziek samen in één apparaat. Naast FM-zender, internetradio en Spotify ondersteunt de 3sixty ook DAB+ en kun je via Bluetooth ook nog van alles naar de radio streamen of gebruik maken van de mini-AUX ingang. De stabiele en robuuste telescoopantenne zorgt ervoor dat je alles perfect ontvangt. En omdat je natuurlijk geen zin hebt om elke keer weer opnieuw naar die bepaalde zender te zoeken, zijn er ook vijf knoppen aan de voorkant die je zelf kunt programmeren. Zet bijvoorbeeld onder knop één je chillax Spotify afspeellijst en onder een andere knop weer Sky Radio, waar je stiekem toch altijd naar luistert in de auto.

Teufel Radio 3sixty wereldontvanger

Radio, wekker, slaapliedjes en powerbank

Het apparaat ziet er met zijn uitstekende antenne uit als een oude radio, die toch een moderne upgrade heeft gekregen. Zo is hij uitgerust met een groot dimbaar display dat  onder andere de tijd, de zender die geselecteerd is en het nummer laat zien. Daarnaast kun je de radio ook als wekker gebruiken en instellen dat hij je met je favoriete zender wakker maakt. Ook ‘s avonds kan hij je van dienst zijn als je in slaap wilt vallen met de sleeptimer. De 3sixty speelt dan 15 tot 60 minuten muziek voor je om lekker in de dommelen. Ook aan je smartphone is gedacht. Het apparaat fungeert  namelijk ook als powerbank, waar je meteen van alles aan kunt opladen.

Teufel Radio 3sixty wereldontvanger

Radio 3sixty met 360 graden geluid

Dat het “woord” 3sixty in de naam zit is niet zo heel gek. Dit slaat op de twee 360 graden speakers die in de radio verwerkt zitten en je hele kamer van hoek tot hoek vullen met muziek. De door Teufel ontwikkelde Dynamore®-technologie zorgt ervoor dat de klanken nog gelijkmatiger door de kamer worden verdeeld. De radio is verder redelijk compact, maar de 90 mm subwoofer zorgt er toch voor dat je kunt genieten van diepe bastonen.

Teufel Radio 3sixty wereldontvanger

Bestellen met beanie

Via teufel.nl is de Radio 3sixty te bestellen voor 279,99 euro. Op het moment hoef je zelfs geen verzendkosten te betalen. Als bijpassende accessoire wordt op de site nog een strakke unisex beanie muts aangeboden om met je radio te bestellen. Dat maakt het radio gevoel natuurlijk helemaal af. Let wel op dat je een premium account van Spotify nodig hebt om je muziek via Spotify Connect met de 3sixty af te kunnen spelen.

Veel mensen zullen ontzettend blij zijn dat de Radio 3sixty ook Spotify kan opvangen. Spotify zelf is echter ook bezig met een apparaat. Ten minste daar lijkt het sterk op afgaande van verschillende vacatures bij het bedrijf. Na Google, Amazon en Apple ziet het er naar uit dat ook Spotify aan de slag gaat met een slimme speaker.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Teufel Radio 3sixty aangekondigd: alleskunner
Sluiten