The 100: slotseizoen bevat mogelijk eerste prequel aflevering

Er gingen al een tijdje speculaties, maar nu lijkt het erop dat de prequel van The 100 er toch echt zal gaan komen. Zender The CW heeft namelijk toestemming gegeven om een soort proefaflevering in het laatste seizoen van de reeks te verwerken.

Tevens zijn er enkele details vrijgegeven over het verhaal achter dit nieuwe project, dat wederom door schrijver en producent Jason Rothenberg opgepakt zal gaan worden.

Prequel op The 100

Fans zijn al een tijdje aan het wachten op het zevende The 100 seizoen dat de serie zal gaan afsluiten. Al blijkt dat nu gezien de prequel toch niet helemaal het einde te gaan zijn.

Deze spin-off zal zich 97 jaar voor de gebeurtenissen van de oorspronkelijke The 100 serie afspelen en beginnen op het moment dat de aarde ten ondergaat. Het verhaal van de oorspronkelijke serie draait namelijk om een nucleaire apocalyps die ervoor zorgt dat vrijwel de gehele mensheid uitsterft, waarna een groep overlevenden de taak krijgt om te overleven in een nieuwe wereld.

In de The 100 prequel staan blijkbaar de Grounders centraal.

De keuze om een prequel of spin-off van een populaire serie te maken is niet bepaald nieuw. Zo kwam er na Breaking Bad niet alleen de serie Better Call Saul, maar ook een film genaamd El Camino. Ook rondom Game of Thrones staan meerdere spin-offs gepland. Of er rondom The 100 uiteindelijk ook meerdere projecten zullen gaan verschijnen is echter nog maar de vraag.

Seizoen 7

Het is nog niet bekend wanneer het zevende seizoen van The 100 precies op Netflix gaat verschijnen, maar het lijkt erop dat dit ergens in 2020 zal zijn.

Hoe de prequel precies in het komende seizoen verwerkt gaat worden is nog even afwachten. Het zou zomaar kunnen dat het slechts om enkele subtiele verwijzingen zal gaan. Blijf onze Netflix overzichtspagina in de gaten houden voor het laatste nieuws rondom The 100 en andere series.

Reageer op artikel:
The 100: slotseizoen bevat mogelijk eerste prequel aflevering
Sluiten