Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 6 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

The Batman is uitgesteld tot 2022 (dat is goed nieuws voor The Matrix 4)

Slecht nieuws voor de fans van The Batman. De nieuwe film over de superheld is flink uitgesteld door Warner Bros.

De coronacrisis heeft flinke gevolgen voor de filmindustrie. Er zijn een aantal films flink uitgesteld omdat scènes niet konden opgenomen vanwege de lockdown. Maar dat is niet de enige reden. Bedrijven stellen producties ook uit omdat het niet rendabel genoeg is om films naar de bioscoop te brengen. Door coronamaatregelen kunnen er veel minder mensen tegelijkertijd in een zaal zitten. Doordat veel producties op de plank blijven liggen, heeft het ook gevolgen voor films die later op de planning staan. Zo ook voor The Batman. Die wordt nog verder uitgesteld, meldt Deadline.

Slecht nieuws voor The Batman

Grote filmmaatschappijen maken gebruik van een releaseschema voor hun films. Als een film dus vertraagd wordt, heeft dat gevolgen voor de rest. Vooral als deze qua verhaallijn invloed hebben op andere producties. Dit is ook het geval voor The Batman. De release stond oorspronkelijk gepland voor 1 oktober 2021. Deze is echter ingenomen door Dune, waardoor The Batman naar achteren is geschoven.

De nieuwe releasedatum is nu 4 maart 2022. Op die datum stond hiervoor Minecraft: The Movie gepland, maar deze heeft nu nog geen nieuwe releasedatum gekregen. Ook een andere DC Comics film heeft nu geen nieuwe releasedatum. Black Adam, waarin de hoofdrol voor Dwayne Johnson is, is ook van de voorlopige planning afgehaald.

Goed nieuws voor The Matrix 4

Toch zijn er niet alleen maar negatieve verschuivingen zoals met The Batman. Met het vierde deel van The Matrix gaat het de andere kant op. Die komt juist eerder dan verwacht naar de bioscoop. Het vierde deel van de succesvolle filmserie staat nu gepland voor 22 december 2021. Eerder zou de film eigenlijk op 1 april 2022 te zien zijn. Wat sowieso zeker is, is dat we Keanu Reeves weer terug gaan zien in de film.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Batman is uitgesteld tot 2022 (dat is goed nieuws voor The Matrix 4)
Sluiten