Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 jan 2018

Kijktip: Korte film The Defector combineert sci-fi met waargebeurd mysterie

Elke week komen er talloze nieuwe series en films uit. Al helemaal nu streamingdiensten zoals Netflix ook hun eigen content produceren. Het is voor hen de enige oplossing voor het hardnekkige licentie-probleem. Door zelf je shows te maken, kun je wereldwijd permanent dezelfde content bieden. In plaats van dat je elke paar jaar per land deals moet gaan sluiten. Maak kennis met een uitzondering: The Defector.

The Defector: vijftien intense minuten

Maar ja, de lading aan kwaliteitsseries en films is gigantisch. Sterker nog, in 2017 zijn er naar schattig 500 originele series geproduceerd en uitgebracht. Meer dan dat je in een jaar kunt kijken dus. Juist daarom is het een aanrader om tussendoor eens een korte film te checken. Het is een ondergewaardeerd genre. Ook in een kwartier, of zelfs korter, kun je een enerverend verhaal vertellen.

Een goed voorbeeld daarvan is The Defector. Het is een korte film van iets meer dan vijftien minuten, die je op YouTube volledig kunt kijken. De intrigerende film is geregisseerd door Scott Mannion, een vrij onbekende Australische regisseur.

The Defector

The Defector is gebaseerd op een bekend mysterie. In 1967 verdween de Australische premier Harold Holt, tijdens het trekken van baantjes aan het strand, dicht bij zijn huis. Men vermoedt dat hij is verdronken. Zijn lichaam is echter nooit gevonden. Het resultaat? Decennia aan fascinerende complot-theorieën in het paranoïde Koude Oorlog-tijdperk. De meest vreemde, bizarre verklaringen en verhalen deden de ronde.

De korte film The Defector laat zien wat er echt is gebeurd. Althans, in een fictionele alternatieve realiteit. We willen niet teveel spoilen, maar fans van spionage-films en science-fiction komen absoluut aan hun trekken. Slechts vijftien minuten, maar Mannion laat zien wat voor intens verhaal je binnen die tijdsspanne kunt vertellen.

Meer kijktips nodig? Check dan ons speciale Netflix-dossier. Daarin vertellen we je welke films en series deze maand naar de streamingdienst komen. Oh ja, dankzij deze slimme Netflix hack krijg je toegang tot honderden geheime categorieën!

Reageer op artikel:
Kijktip: Korte film The Defector combineert sci-fi met waargebeurd mysterie
Sluiten