The Division 2 neemt je mee naar het slagveld van Washington DC

Tijdens de E3 is de The Division 2 uit de doeken gedaan. Waar het eerste deel je de mogelijkheid gaf om in New York te strijden, daar draait het in The Division 2 om Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Net als bij het eerste deel is er hier een virus uitgebroken. Vanuit die chaos is er nu een factie ontstaan die er op uit is om de macht over te nemen. Het is aan jou om als Agent van The Division om daar een stokje voor te steken.

The Division 2 kent hetzelfde idee

Net als bij de eerste game is The Division 2 een game die je voornamelijk als een RPG moet zien, vergelijkbaar met games als Destiny en Borderlands. Het is een shooter qua mechanics, maar je zult meer doen dan een simpele headshot om een tegenstander uit te schakelen. Zo heb je verschillende gadgets tot je beschikking staan om je te helpen en het is natuurlijk mogelijk om de game met vrienden te spelen.

Daarbij is het zaak om telkens dekking te zoeken en van daaruit je tegenstanders te flanken. Op die manier bevind jij je in een veilige positie en kun je je tegenstanders effectief uit te schakelen. Terwijl je speelt, zul je experiencepunten verzamelen en op die manier sterker worden. Ook vind je tijdens je avonturen loot, zoals betere wapens en een sterkere bepantsering.

Hopelijk lukt het de ontwikkelaar wel om de game op lange termijn boeiend te maken. Bij de eerste The Division had ik er na een uurtje of twintig wel gezien, terwijl het een game is die je in theorie vele tientallen uren moet vermaken.

The Division 2 verschijnt op 15 maart 2019 en komt dan uit op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je de game nu alvast pre-orderen? Dan kun je straks terecht op de Ubisoft Store. Wil je meer lezen over gaming? Check dan ons overzicht.

Reageer op artikel:
The Division 2 neemt je mee naar het slagveld van Washington DC
Sluiten