Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 8 okt 2018

Netflix heeft fantastisch nieuws voor fans van The Dragon Prince

Heb jij The Dragon Prince al gekeken op Netflix? De fantasy-serie staat nog maar net op de streamingdienst, maar toch kun je de show al gerust een groot succes noemen. Een trouwe schare aan fans gooit het internet vol met eigen art, theorieën en speculatie rondom de serie.

Netflix komt met The Dragon Prince seizoen 2

Daar is een goede reden voor, en dat heeft de serie niet eens aan zichzelf te maken. De makers van The Dragon Prince zijn namelijk allesbehalve kleine namen. Justin Richmond was verantwoordelijk voor Uncharted 3, een van de meest succesvolle games voor de Playstation 3. De Uncharted-franchise is nog altijd gigantisch.

Aaron Ehasz schreef het verhaal van The Dragon Prince, wat hij eerder al deed voor Avatar: The Last Airbender. Die serie had al een zeer trouwe following, die zich ook op The Dragon Prince wierp.

The Dragon Prince Netflix

Dat neemt echter niet weg dat er ook flinke kritiek op de Netflix Original is. De show heeft een sterk verhaal en een gedetailleerde wereld, maar de animatie laat te wensen over. De framerate ligt zeer laag, om zogenaamd anime na te bootsen.

Het resultaat is in dit soort 3D-CGI-gevallen echter.. controversieel. Personages bewegen vrij houterig over het scherm, vooral tijdens dialogen. Bijt daar echter even doorheen, en je hebt een spectaculair verhaal voor jong en oud.

Tijdens New York Comic Con bracht Netflix het goede nieuws dat er een tweede seizoen gaat komen van de serie. De makers hebben grootse plannen voor meerdere seizoenen, een boek en zelfs games. Toch was het afwachten of de streamingdienst tevreden zou zijn over de resultaten. Ja dus!

We weten nog erg weinig over het tweede seizoen. Wel heeft Aaron Ehasz later die dag een teaser getweet, die al een klein voorproefje geeft op wat komen gaat. Overigens wordt 2019 een fantastisch jaar voor fans van Avatar: The Last Airbender: Netflix komt met een live-action remake van de legendarische serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix heeft fantastisch nieuws voor fans van The Dragon Prince
Sluiten