Netflix komt met derde seizoen The Dragon Prince (+ meer details)

The Dragon Prince was één van de sterkste nieuwe series die Netflix in 2018 afleverde. Dat mocht ook wel, gezien het betrokken talent. Veteranen van onder andere Avatar: The Last Airbender zijn betrokken bij de productie.

The Dragon Prince seizoen drie

Het eerste seizoen was al betoverend, met unieke personages, een sterk plot en krachtige designs. Alleen de animatie was controversieel. De makers kozen bewust voor een lagere frame-rate, net zoals je bij anime ziet. Tijdens scènes vol actie doet dat wonderen, maar tijdens bijvoorbeeld dialogen ziet het er ietwat choppy uit.

Het tweede seizoen, wat eind vorig jaar verscheen maakte korte metten met die tekortkomingen. Het verhaal kwam nog sterker op gang en de animatie zag er beter uit dan ooit tevoren. We hebben goed nieuws voor fans van The Dragon Prince: het is nu al bevestigd dat er een derde seizoen zal komen!

Het derde seizoen gaat uit negen afleveringen bestaan. “Rayla en Callum zijn eindelijk klaar om Xadia te betreden, terwijl de jonge Ezran weer thuis komt om zijn plekje op de troon te bestijgen. Ondertussen begint Lord Viren te beseffen hoe machtig zijn nieuwe bondgenoot is, de mysterieuze elf Aaravos. Verschillende verhaallijnen komen samen op een grootse manier, dit seizoen wordt ontzettend episch!”

Er is tevens een eerste poster voor het derde seizoen van The Dragon Prince vrijgegeven. Helaas blijft het daar voorlopig ook bij. Het is bijvoorbeeld nog niet bekend wanneer het derde seizoen naar Netflix zal komen. Ergens in de zomer is echter een veilige gok.

The Dragon Prince Netflix seizoen 3

Vrijheid bij Netflix

De serie wordt geproduceerd door Wonderstorm, een bedrijfje dat is opgericht door de regisseur achter Uncharted 3 en de schrijver van Avatar: The Last Airbender. Met hun achtergrond zal het je niet verbazen dat ze van plan zijn om het universum van The Dragon Prince ook naar een ander medium te brengen: games! Daar is helaas verder ook nog niks over bekend.

Onlangs beschreven ze nog tijdens een interview dat de cultuur van Netflix echt gedreven wordt door de vrijheid om te creëren. “Alles draait om de content en de creative visie die gerealiseerd moet worden. Er is echt een sfeer van, ‘We willen je steunen, we willen dat je jouw visie kunt realiseren op een manier die het beste is voor het publiek, wat daar ook voor nodig is.’ En ze gaven ons aantekeningen, ideeën en ze droegen zeker bij aan dit verhaal, maar dat deden ze wel op een manier die altijd supportive was, en onze vrijheid vergrootte in plaats van beperkte.

📺Check ook dit: Netflix maakt abonnementen officieel duurder: volgt Nederland?

Reageer op artikel:
Netflix komt met derde seizoen The Dragon Prince (+ meer details)
Sluiten