Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jan 2019

The Drone trailer: gadget terroriseert koppel in horrorfilm

Tijd voor wat luchtig popcorn-vermaak. Maak kennis met The Drone, een horror-comedy waarvan nu de eerste volledige trailer beschikbaar is. Denk aan Child’s Play, maar in plaats van een moordlustige kinderpop gaat het dit keer om een bloeddorstige drone.

The Drone: moordlustige gadget

Ja, dat las je goed: een drone. Daarmee heeft The Drone dus een lekker modern tintje. Drones zijn nu in de handen van de meeste consumenten niet meer dan onschuldige gadgets, speelgoed voor in het weekend. Met de huidige technologische vooruitgang en beschikbare gadgets kunnen ze echter ook als oorlogswapens ingezet worden.

Verwacht van The Drone echter geen realistisch drone-geweld. De toon wordt direct gezet met de beschrijving: een seriemoordenaar zet zijn bewustzijn over naar een consumentendrone, net voor hij wordt vermoord. Oftewel, opeens vliegt er een drone rond met het bewustzijn van een moordenaar. Creatief toch?

Meteen vliegt de gadget weg om de pasgetrouwde Rachel en Chris te terroriseren, gespeeld door respectievelijk Alex Essoe en John Brotherton. De relatie van het koppel wordt meteen op de proef gesteld. Ze zullen alles op alles moeten zetten om samen de drone te stoppen, voor ze zelf slachtoffers worden.

Met de huidige populariteit van drones was het slechts een kwestie van tijd voor een horrorfilm erop in zou spelen. Het meesterbrein achter deze film is Jordan Rubin, die The Drone zowel regisseert als schrijft. Je kunt hem kennen van het al minstens net zo bizarre camp-fest Zombeavers.

The Drone gaat later deze maand in première op het Sundance Filmfestival. Er is nog niks bekend over een Nederlandse bioscooplancering.

Reageer op artikel:
The Drone trailer: gadget terroriseert koppel in horrorfilm
Sluiten