Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 jul 2017

Podcast Tuesday: in gesprek met inspirerende ondernemers

Ben je gefascineerd door de verhalen van ondernemers, of wil je zelf een bedrijfje oprichten? Dan moet je absoluut The Entrepeneurs checken, een inspirerende podcasts waarin pioniers hun verhaal vertellen.

Podcast Tuesday

Podcasts bieden je toegang tot andere werelden, verhalen van nu en van vroeger. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van intieme gesprekken tot grootse producties met muzikale begeleiding. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: The Entrepeneurs.

The Entrepeneurs: succesvolle ondernemers aan het woord

Veel succesvolle ondernemers willen hun verhalen delen. Niet om op te scheppen, maar om anderen te inspireren. Het intrigerende verhaal van een pionier kan net dat zetje zijn dat je nodig had om je eigen idee te realiseren.

ONDERNEMERS Podcast Tuesday The Entrepeneurs

In The Entrepeneurs komen dat soort ondernemers aan het woord. Elke woensdag worden de meest fascinerende bedrijven, ideeën en producten besproken. Dat klinkt vrij ambitieus, maar qua format is deze podcast juist zeer intiem.

Host Daniel Giacopelli gaat dertig minuten lang met een ondernemer in gesprek. Elke aflevering gaat van start met het begin van hun carrière. Hoe zijn ze begonnen? Dan wordt er naar hun uiteindelijke succesverhaal toe gewerkt.

Daarbij zijn de stappen van de ondernemer belangrijker dan het succesproduct zelf. Daardoor zijn afleveringen ook interessant als je niet per se in het eindproduct geïnteresseerd bent.

Van een startup in Berlijn die obscure kunst verkoopt tot de oprichter van een groot sneaker-merk: het zijn totaal verschillende verhalen en avonturen die voorbij komen. Toch hebben ze een ding in gemeen: ze zijn allemaal ontzettend leerzaam.

Toffe spinoff: Eureka

Daniel schuwt de kritische vragen niet. Daardoor krijg je ook de kanten te zien van het ondernemen die normaal weggemoffeld worden als het om succesverhalen gaat.

Ook tof: sinds kort is er ook een spinoff van The Entrepeneurs, genaamd Eureka. Daarin vertellen ondernemers over hun bedrijven. Elke aflevering is circa tien minuten lang, waarbij enkel de ondernemer zelf aan het woord is.

Daardoor mis je dus wel de dynamiek van een interview, maar als tussendoortje is het een verslavend format. Je kunt The Entrepeneurs en Eureka hier checken. Het tijdschrift Monocle heeft overigens ook andere inspirerende podcasts, dus scroll vooral even verder!

Ben je toch meer van de interessante geschiedenisverhalen? Check dan de Podcast Tuesday van vorige week. Check deze twaalf uitvindingen die de wereld veranderden.

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: in gesprek met inspirerende ondernemers
Sluiten