Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 feb 2018

The Evil Within 2 wordt nog enger met First Person View

The Evil Within 2 is één van de engste games die vorig jaar uitkwam. Het is Japanse horror op zijn best, waarbij jij op zoek gaat naar je verloren dochter en daarbij terecht komt in een nachtmerrie. Het overleven van het avontuur met een berg aan monsters is al een uitdaging op zich. Maar als je het nog niet eng genoeg vond, dan hebben we goed nieuws. The Evil Within 2 heeft namelijk een First Person View gekregen.

The Evil Within 2 nog enger

De update wordt via een gratis update vrijgegeven en dat betekent dus dat iedereen van het nieuwe perspectief kan genieten. Het idee er achter is simpel. Doordat je de actie direct voor je ziet, heb je het idee dat je er echt in zit. En zie je de narigheid die voor je gebeurt veel duidelijker. Een trailer van de nieuwe view kun je hieronder bekijken.

Het mooie van deze view is dat iedereen hem kan ervaren. De update is namelijk ook beschikbaar in de gratis trial versie van de game, waarin je de opening van de game kunt ervaren. Dat is nog niet zo eng als de narigheid die daarna komt, maar het geeft je wel alvast een voorproefje van wat er komen gaat.

The Evil Within 2

The Evil Within 2 is overigens zonder nieuwe First Person View al dik de moeite waard. Vorig jaar schreven we in de review het volgende:

Waar Westerse games het heel duidelijk van schrikmomenten moet hebben om angstaanjagend te zijn, daar vind je in The Evil Within 2 een combinatie tussen die momenten en de constante spanning van hetgeen dat komen gaat. Het is met name die subtiele spanning die je gek maakt. Een gang die doodloopt, maar wanneer je je omdraait opeens heel anders er uit ziet. Een deur die vanuit het niets opengaat. Gegil op de achtergrond. Het licht dat opeens uitgaat. En dan als climax opeens een groot monster dat op volle vaart op je afkomt stormen. Op dat moment zit er niks anders op dan het zelf ook op een rennen te zetten naar de dichtstbijzijnde deur en hopen dat je het overleeft.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
The Evil Within 2 wordt nog enger met First Person View
Sluiten