Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 30 jul 2019

The Expanse: Amazon heeft nog meer goed nieuws voor fans

Het gebeurt tegenwoordig steeds vaker dat een televisieserie ondanks het succes alsnog gecanceld wordt. Gelukkig is er soms een streamingdienst die te hulp schiet. In het geval van The Expanse was het echter niet Netflix, maar Amazon Prime Video welke besloot om de serie een tweede kans te geven. De serie krijgt namelijk niet één, maar twee gloednieuwe seizoenen.

The Expanse krijgt vijfde seizoen

Ondanks dat Syfy de sciencefiction serie wilde stopzetten is The Expanse nu weer levendiger dan ooit. Dit omdat Amazon Prime ervoor gaat zorgen dat er maar liefst twee nieuwe seizoenen komen. Naast het vierde seizoen dat in december moet uitkomen is er namelijk ook al een vijfde aangekondigd:

Het verhaal achter The Expanse draait om een toekomstbeeld waarin de mensheid zich verspreidt heeft over meerdere planeten. Bekijk hieronder een trailer voor het aankomende vierde seizoen, dat vanaf 13 december via Amazon Prime te zien zal zijn:

Fans prijzen ze serie vanwege het goede schrijfwerk, de interessante personages en de manier waarop de werelden zijn opgebouwd. De cast bestaat echter grotendeels uit wat onbekendere namen, maar zal het voor sommige mensen misschien juist wel interessanter maken.

Netflix vs Amazon Prime Video

Opvallend was dat The Expanse in eerste instantie ook op Netflix te zien was. Dit omdat de dienst daarover een overeenkomst met Syfy had lopen. Toen Amazon de serie echter over wist te kopen betekende dit ook dat Netflix er geen uitzendrechten meer voor had.

Ondanks het verliezen van The Expanse heeft Netflix nog steeds een aantal sci-fi series binnen haar aanbod. Zo werd onlangs nog de original serie Another Life toegevoegd.

Meer over Amazon Prime is te lezen in ons overzicht. We hebben een tijdje terug trouwens ook een uitgebreide review geschreven over de dienst.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Expanse: Amazon heeft nog meer goed nieuws voor fans
Sluiten