Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 13 dec 2019
Leestijd: 5 minuten

The Game Awards 2019: dit waren de 10 grootste aankondigingen

Gisteravond was het tijd voor The Game Awards 2019. Buiten het feit dat ontwikkelaars op deze avond naar huis kunnen met een stapel prijzen, is het ook zeker hét moment om nieuwe dingen aan te kondigen. En geloof ons als we je vertellen dat er uiterst goed gebruik is gemaakt van deze gelegenheid.

The Game Awards 2019 was dit jaar hét podium waar Microsoft hun nieuwe console, de Xbox Series X, aankondigde. Daarbij zagen we ook de eerste beelden van Hellblade 2, de game die op die console gaat verschijnen. Over beide onderwerpen schreven we al eerder op deze site, maar uiteraard is er nog heel veel meer gebeurt. Van de eerste PlayStation 5 titel tot aan Cyberpunk 2077: dit waren de 10 grootste aankondigingen van The Game Awards 2019.

Uiteraard was de aankondiging van de Microsoft Xbox Series X het grootst, maar deze hebben we uit deze lijst gelaten. We hebben een uitgebreid artikel over de nieuwe console van Microsoft met alle informatie die je nodig hebt. Dit artikel is hier te lezen.

xbox series x coronavirus
De nieuwe console van Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

Fast & Furious op The Game Awards 2019

Bij een game van Fast & Furious denk je waarschijnlijk al snel aan een racing-game. Maar in het geval van Crossroads is dat niet helemaal aan de orde. Tijdens The Game Awards 2019 stonden Vin Diesel en Michelle Rodríguez op het podium om de trailer van de nieuwe game te laten zien. Daarbij werd bekend dat het om een team-based action-game gaat die volledig draait om heists. En die voer je uiteraard uit met een de vaste cast van de films.

Fast & Furious Crossroads verschijnt in mei 2020 voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One

Eerste PlayStation 5 game op The Game Awards 2019

Ondanks het feit dat het gisteravond de grote avond was dat de nieuwe Xbox Series X onthuld werd, was het ook zeker de avond dat de PlayStation 5 ter sprake kwam. Tijdens The Game Awards 2019 werd de eerste trailer getoond van Godfall: de eerste PlayStation 5 die gaat verschijnen. Het gaat om een third-person fantasy slasher die gemaakt is door de mensen van Gearbox.

Studio achter PUBG kondigt iets aan

De mensen achter PUBG, de populaire Battle Royale game, hebben een groot mysterie gedropt tijdens The Game Awards 2019. Gisteravond werd bekend dat het bedrijf met een nieuwe titel komt genaamd Prologue…en dat is het eigenlijk wel. Bredan Green meldde in een persbericht:

“Onze studio hebben nieuwe manieren gevonden om te ontdekken, experimenteren en nieuwe technologieën te gebruiken. Met Prologue nemen we de eerste stap om daar gebruik van te maken.”

Prettige wedstrijd!

A League of Legends Story

Riot Games, de ontwikkelaar achter het immens populaire League of Legends, hebben gisteravond hun eerste publicatie onder hun Riot Forge label bekend gemaakt. Het doel van dit label is om samen te werken met kleine Indie studios om gamers nieuwe ervaringen op te laten doen in het League of Legends universum. De eerste titels van dit systeem? Ruined King en Convergence!

Ghost of Tsushima trailer op The Game Awards 2019

De aankomende PlayStation 4 exclusive Ghost of Tsushima heeft tijdens The Game Awards 2019 een toffe, en vooral inhoudelijk diepe, trailer gekregen. In vier minuten tijd maken we kennis met de indrukwekkende Japanse wereld en weten we ook wanneer we aan de slag kunnen met deze game. Ghost of Tsushima verschijnt in de zomer van 2020.

Final Fantasy VII Remake op The Game Awards 2019

Als er een remake in de wereld van games veel besproken is, dan is het die van Final Fantasy VII wel. In maart volgend jaar verschijnt de game eindelijk voor de PlayStation 4 en Square Enix heeft de game voorzien van wederom een nieuwe trailer. Deze is niet de moeite waard wanneer je het bekijkt op lengte, maar wel degelijk interessant als je een beter beeld wil krijgen van de held Cloud Strife.

Het geluid van Cyberpunk 2077

De game die in 2020 is opgezadeld met de hoogste verwachtingen is zonder twijfel Cyberpunk 2077 van CD Projekt RED, de studio die eerder al The Witcher maakte. Tijdens The Game Awards 2019 kwamen we erachter dat de muziek van deze game een uiterst belangrijke rol gaat spelen. Waarom? Dat laat de ontwikkelaar zien in onderstaande video.

Bravley Default II verschijnt volgend jaar

Een van de betere Final Fantasy-achtige RPG’s krijgt een vervolg. Square Enix heeft aangekondigd dat Bravely Default II, het vervolg op de geliefde Nintendo 3DS game, volgend jaar naar de Nintendo Switch komt.

Eerste blik op Gears Tactics

Het was alweer even geleden dat we iets te horen kregen over Gears Tactics, maar daar kwam gisteravond verandering in. Gisteravond werden fans voorzien van een gloednieuwe trailer van de spinoff.

Gears Tactics verschijnt op 28 april 2019 op de PC.

The Wolf Among Us keert terug!

Na het tragische verlies van Telltale Games zijn er een aantal games op de plank blijven liggen. Maar nu de studio voorzien is van een nieuw management en een nieuwe vorm, lijkt het erop dat een aantal geannuleerde projecten weer opgepakt kunnen worden. Een van de projecten is The Wolf Among Us 2. En daar worden we gewoon heel blij van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Game Awards 2019: dit waren de 10 grootste aankondigingen
Sluiten