The Game Awards 2020 komt terug in december

In de wereld van games heb je elk jaar een paar momenten waarop nieuwe games worden aangekondigd. The Game Awards is er daar eentje van. De laatste jaren wordt het evenement in de laatste maand van het jaar gehouden en zo ook dit jaar.

Maar zoals je waarschijnlijk wel verwacht, is The Game Awards 2020 net even anders. Vanwege de coronamaatregelen is het namelijk niet mogelijk om een grote zaal allemaal mensen uit de gamewereld te hebben en die te voorzien van prijzen.

The Game Awards 2020 even anders

The Game Awards 2020 draait op papier om de verschillende prijzen die worden uitgedeeld aan de beste games. Maar eigenlijk is dat niet de reden om de show te kijken. Voor de meeste gamers is het een interessant evenement, omdat tijdens de show vaak verschillende games worden aangekondigd en we van reeds aangekondigde games meer te zien krijgen. En dat zal dit jaar waarschijnlijk ook weer zo zijn. De digitale livestream wordt gehouden op 10 december, dus nadat alle belangrijke games van dit jaar zijn verschenen.

De show wordt via 45 video platformen uitgezonden, maar voor de meesten zal Youtube de plek zijn om The Game Awards 2020 te volgen. Zeker wanneer je het na afloop even wil terugkijken, want de kans is groot dat het evenement midden in de nacht wordt gehouden. Naast de verandering van het format naar een livestream, wordt de nieuwe show nu ook vanuit drie steden uitgezonden: Tokio, Londen en Los Angeles. Vanuit studio’s wordt er waarschijnlijk heen en weer geschakeld. De stream zelf zou in 4K UHD worden uitgezonden, waardoor nieuwe trailers er goed uit komen te zien.

Diverse elementen

Naast het uitreiken van prijzen en het tonen van nieuwe games moet The Game Awards 2020 ook diverse presentatie-momenten kennen en muzikale ondersteuningen. Zo kregen we in 2018 dit prachtige optreden voorgeschoteld. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
The Game Awards 2020 komt terug in december
Sluiten