Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 15 feb 2017

The Grid is een gezelschapsspel én visueel kunstwerk tegelijk

Weet je wat wij zo cool vinden? Dat (bord)spellen nooit verdwijnen. Ja, je gamet wat af op je smartphone of favoriete console, maar met zijn allen rond de tafel een (bord)spel spelen blijft genieten. ‘The Grid’ is een nieuw spel waar je je uren mee kunt vermaken én een lust voor het oog.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

Domino 2.0

Een goed spel hoeft niet ingewikkeld te zijn. Daar is Domino het duidelijkste bewijs van. The Grid borduurt voor op het wereldberoemde spel, maar is net even anders. Het spel bestaat uit 88 tegels die van kleur én van hoogte verschillen.

The Grid

Het doel van het spel is zo snel mogelijk je tegels kwijt te raken. Je mag enkel dezelfde kleuren en hoogtes aan elkaar leggen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De steen die je oplegt moet aan twee kanten aan een steen van dezelfde kleur grenzen. Ook zijn er zwarte tegels waarmee je de tegenstander kunt blokkeren.

Grafisch kunstwerk

Wat wij het leukst vinden, is dat je spelenderwijs een kunstwerk bouwt. De vorm en het verschil in hoogte van de stenen vormen een prachtig speelveld. Door de acties van de spelers zal het speelveld er ook elke keer weer anders uitzien. Zo is het spel ook een genot voor de design-liefhebber.

The Grid

Haal The Grid in huis

Er zijn twee verschillende varianten van het spel die je hier kunt kopen. Het originele spel kun je kopen voor 63 euro. Ook is een ‘RAD-edition’ ontwikkeld. De spelregels blijven hetzelfde, maar de stenen zijn anders waardoor je speelervaring net even anders is`. Deze versie bestaat ook uit 88 stenen en heb je voor 86,50 euro in huis. Beide prijzen zijn inclusief verzendkosten.

Slim van de makers: je kan de originele versie en de RAD editie ook samenvoegen. Deze combideal zorgt voor uren langer spelvermaak en variërende kunstcombinaties. Deze sleep je voor 127 euro in de wacht. Op zoek naar meer (bord)spel-alternatieven? Wat dacht je van dit spel voor de horrorliefhebber of Escape Room het bordspel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Grid is een gezelschapsspel én visueel kunstwerk tegelijk
Sluiten