Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 feb 2018

Hilarische culthit: The IT Crowd is je volgende onmisbare Netflix binge

Het is pittig om goede comedy rondom nerds, geeks en bedrijfsculturen te maken. Al snel wordt het of te nerdy, of is het allemaal weer net te simpel en te plat. Een schitterende uitzondering op die regel is The IT Crowd, een sitcom die sinds kort op Netflix staat. Een aanrader voor iedereen, al helemaal voor de lezers van WANT.

The IT Crowd: heerlijkse Britse humor

De geliefde Britse serie speelt zich af in Londen. Daar is het fictieve bedrijf Reynholm Industries gevestigd. We volgen als kijkers drie leden van de IT-afdeling, die is weggestopt in de kelders van het bedrijf. We hebben ten eerste de hyperintelligente Maurice Moss, gespeeld door de immer briljante Richard Ayoade. Chris O’Dowd speelt de zeer luie Roy Trenneman en Katherine Parkinson speelt afdelingshoofd Jen Barber. Mooi detail: ze snapt helemaal niks van computers.

The IT Crowd Netflix

De serie liep van 2006 tot en met 2013. Het resultaat is vier ijzersterke seizoenen en een afsluitende special. Sindsdien is het een ware culthit geworden. De koele, gevatte Britse humor heeft de serie een publieksfavoriet gemaakt. De grappen gaan net wat dieper dan die van het ondertussen veel te flauwe The Big Bang Theory, zonder ontoegankelijk te worden voor een breder publiek.

Je hoeft dus niks met ICT te hebben om van The IT Crowd te kunnen genieten. Uiteindelijk draait het namelijk vooral om de bizarre avonturen van de personages. Of Trenneman nou alle computers moet vervangen of Moss voor het eerst in zijn leven gaat daten: de serie maakt er een feestje van.

The IT Crowd Netflix

Poging in Amerika

De afleveringen zijn allemaal opgenomen voor een publiek. Daardoor komt alles net wat spontaner en minder statisch over. Uiteindelijk is er overigens ook nog een Amerikaanse pilot opgenomen, die je op YouTube kunt vinden. Door het Amerikaanse sausje stortte de aantrekkingskracht echter meteen in. Geen gevalletje The Office dus. Onlangs doken er echter geruchten op dat men het opnieuw wilt gaan proberen.

Ondertussen houden wij het lekker bij de Britse versie. Je kunt alle seizoenen van The IT Crowd dus nu meteen op Netflix checken! Het ideale tussendoortje, want de afleveringen zijn vrij kort en het aantal seizoenen dus beperkt. Check hier ook welke andere films en series binnenkort naar Netflix komen.

Reageer op artikel:
Hilarische culthit: The IT Crowd is je volgende onmisbare Netflix binge
Sluiten