Daniel Koster
Daniel Koster 24 jan 2017

De titel van de nieuwe Star Wars film kan iets compleet anders betekenen dan je denkt

Na tien jaar was het eind 2015 eindelijk tijd voor de zevende Star Wars film. De film stelde zeker niet teleur en het is dan ook om die reden dat we nu al meer dan een jaar uitkijken naar het vervolg. Dat vervolg heeft nu een naam gekregen: ‘The Last Jedi’.

Dat werd in ieder geval gisterenavond door het officiële Star Wars account via Twitter aangegeven. De wereld is daardoor in rep en roer. De achtste film in de Star Wars saga krijgt zo eindelijk gestalte. Maar wat kunnen we aan de hand van die titel stellen? Wie is de laatste jedi?

Is het Luke?

De meest voor de hand liggende persoon is Luke Skywalker. Aan het eind van ‘The Force Awakens’ komt Rey hem tegen. Hij wordt bijvoorbeeld in die film en eerder door Yoda al als de laatste jedi beschreven. Maar, nu wat food for thought:

Wat als het niet jedi in het enkelvoud is, maar jedi in het meervoud? Dan zou het gaan om Rey en Luke. Het is duidelijk dat Rey ook jedi-krachten heeft. Gezamenlijk zouden zij dan de laatste jedi zijn.

Daarnaast impliceert de bovenstaande tweet zien dat Luke Rey wel degelijk gaat trainen. Luke zit hier op de rug bij Rey, zoals Yoda dat eerder bij Luke zat toen hij door Yoda werd getraind. Snap je? ;)

Wat impliceert het

De titel impliceert daarbij twee dingen. Dat we óf te maken krijgen met de twee laatste jedi die het gevecht met de duistere krachten aangaan. Luke zal hierbij dan Rey trainen. Waar Mark Hamill, de acteur die Luke speelt, in de onderstaande tweet aangeeft ook bij de negende film aanwezig te zijn, is die kans aanwezig.

Echter vinden wij het affiche onheilspellend. De rode letters doen ons denken aan de rode lichtzwaarden van the dark side. De kans is dus ook aanwezig dat Luke het loodje gaat leggen in de achtste film. Rey is dan de laatste jedi en Luke zal dan in de negende film terugkomen zoals Obi-Wan Kenobi en Yoda dat deden als ‘geesten’ in ‘Return of the Jedi’.

The Last Jedi

Wat denk jij, wie is ‘The Last Jedi’?

Wij denken zelf dat de titel dus niet op Luke slaat als laatste jedi. Wij denken dat-ie slaat op Rey én Luke als laatste jedi. Of Luke de achtste film dan gaat overleven vinden we wat lastiger te voorspellen. Wat denk jij? Laat het ons weten! Op 15 december 2017 weten we het antwoord. Tot die tijd raden we je aan om Rogue One te checken (indien je dt nog niet hebt gedaan).

Reageer op artikel:
De titel van de nieuwe Star Wars film kan iets compleet anders betekenen dan je denkt
Sluiten