Vierde seizoen The Last Kingdom bijna te zien in Nederland

The Last Kingdom is een van de beste series op dit moment. Seizoen vier is al een tijdje in het buitenland te zien, maar nu ook bijna in Nederland.

The Last Kingdom is een geweldige serie. Het zit vol macht spelletjes, actie en brute kracht. Seizoen vier is al een tijdje uit in de wereld, maar in Nederland is het nog steeds niet te zien. Nou ja tot nu, want het is bijna zover. En het is nog snelle dan je denkt.

The Last Kingdom is weer terug

The Last Kingdom kun je natuurlijk kijken op Netflix, maar dat is zeker niet de enige die de serie aanbiedt. Het is ook te zien op BBC First. Hoewel de serie sinds seizoen drie volledig in handen is van Netflix was het eerder eigendom van BBC. In die overname zijn echter wel afspraken gemaakt. Zo mag in de landen waar de BBC actief is, de Engelse omroeporganisatie het als eerst uitzenden. In Nederland heeft de omroep het digitale kanaal BBC First waar de serie als eerste op te zien is.

Dat heeft eventjes geduurd, maar nu is het eindelijk zover. Vanaf woensdag 22 juli om 22.00 uur is het vierde seizoen van The Last Kingdom te zien op BBC First. Vermoedelijk komt de serie pas op de Nederlandse Netflix wanneer BBC First alle afleveringen van The Last Kingdom heeft uitgezonden.

Een nieuw seizoen

Heb je seizoen drie nog niet gezien, dan kun je onderstaand stuk beter overslaan.

We zagen in het derde seizoen de dood van koning Alfred. Edward is de nieuwe leider en seizoen vier gaat een aantal jaar verder na dit einde. Edward isoleert zijn koninkrijk om een Deense invasie te voorkomen. In de tussentijd wil Aethelred Mercia sterker maken om de machtigste heerser te worden. Als Northumbria wordt aangevallen ziet Uthred de kans schoon om zijn ouderlijk huis te veroveren. Daar komt echter een kink in de kabel als Aethelflaed hem opnieuw om hulp vraagt. Er staat namelijk weer een grote oorlog op het punt van beginnen. Kortom, het gaat er weer gelukkig als vanouds toe in The Last Kingdom.

Kun je niet wachten op de mooie avonturen van Uthred? Dan kun je in de tussentijd natuurlijk ook gewoon Vikings kijken!

Reageer op artikel:
Vierde seizoen The Last Kingdom bijna te zien in Nederland
Sluiten