Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 sep 2019

The Last of Us 2 heeft eindelijk een datum: begin 2020

Mocht je gisteravond even niet op het internet hebben gezeten, dan heb je wel wat gemist. Sony hield namelijk een nieuwe State of Play. Een soort Nintendo Direct waarin het nieuwe games aankondigt en informatie geeft over de games die al eerder zijn onthuld. De presentatie zelf bracht een paar leuke nieuwe feitjes met zich mee, maar de belangrijkste reden om de video te kijken was toch wel het einde. Toen werd er een gloednieuwe trailer getoond van The Last of Us en kregen we daarbij ook eindelijk een releasedatum voorgeschoteld.

The Last of Us 2 komt in februari

The Last of Us 2 verschijnt op 21 februari en vult daarmee toch al een interessant gamejaar. In de trailer zien we Ellie als het hoofdpersonage, die in de nieuwe wereld haar weg probeert te vinden. Er is echter nog altijd gevaar van The Infected, maar ook de mensen weten zich weer van hun slechtste kant laten zien. En aan het einde van de trailer zien we een oude bekende terug. Bekijk de trailer zelf hieronder.

De ontwikkelaar zelf liet overigens niet veel meer weten dan dit. Wel zijn er een aantal mensen die de game in Los Angeles hebben kunnen spelen, maar die mogen daar pas vanaf donderdag wat van zeggen. Wellicht dat er dan ook gameplaybeelden verschijnen van The Last of Us 2. Wel werd er meer bekend gemaakt over de verschillende versies van de game, waarbij de Collector’s Edition het meest interessant is. Deze wordt geleverd met een 12 inch beeldje van Ellie, een armbandje van het personage, een Steelbook hoes, een 48 pagina’s tellende mini artbook, een zestal pins, een art print en vijf stickers. Bekijk het hieronder.

The Last of Us 2
De Collector’s Edtion (Bron: Sony)

Er komt daarnaast ook nog een Special Edition. Deze komt met de steelbook en het artbook en zal waarschijnlijk een stuk goedkoper zijn.

De Special Edition (Bron: Sony)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
The Last of Us 2 heeft eindelijk een datum: begin 2020
Sluiten