Oh nee! The Last of Us II voor onbepaalde tijd uitgesteld

In de categorie ‘dit konden we nou net even niet gebruiken’, gooit PlayStation even een flinke lading zout in de wonden van de huidige crisis. Het bedrijf heeft laten weten dat The Last of Us II voor onbepaalde tijd is uitgesteld.

Nu kan ik hier allemaal scheldwoorden gaan plaatsen en dat is het gevoel dat ik ook heb, maar dan beledig ik vast iemand. En eigenlijk kan PlayStation er ook weinig aan doen dat The Last of Us II nu het slachtoffer is. De hele wereld heeft problemen.

The Last of Us II voor onbepaalde tijd uitgesteld

Een echt hele duidelijke reden voor het uitstel werd niet gegeven. Via een tweet werd in de wereld gegooid dat zowel The Last of Us II als Marvel’s Iron Man VR voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Maar het is met name die eerste game die pijn doet. Want zeker nu we zoveel thuis zitten, blijkt games wederom een fantastisch medium te zijn om de dagen door te komen. Ondergetekende heeft daarbij nog het geluk dat hij voor werk vele games moet reviewen en op die manier eigenlijk tijd te kort komt om verschillende topgames te spelen. Bekijk hieronder de tweet die PlayStation de wereld in gooide.

In het bericht zelf wordt gesproken over de launch experience. Dat klinkt wat vreemd, want het belangrijkste is dat we gewoon de games kunnen spelen. En dat dan even niet soepel loopt, so be it. Zo wordt Final Fantasy VII Remake nu al wereldwijd uitgestuurd en is de kans aanwezig dat sommige gamers de game eerder krijgen. Maar liever dat dan een paar maanden wachten. En nu lijkt het er dus op dat The Last of Us II pas dit najaar verschijnt.

En dan begin je ook gelijk vraagtekens te stellen rondom de PlayStation 5, waarvan Sony stelt dat die nog altijd op schema ligt. Maar dat moeten we dan maar eerst zien dan geloven. Ik ga nu even in een hoekje uithuilen.

Reageer op artikel:
Oh nee! The Last of Us II voor onbepaalde tijd uitgesteld
Sluiten