Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 jun 2020

The Last of Us Part II is de snelst verkopende exclusieve PS4-game

Afgelopen vrijdag lag hij officieel in de winkel: The Last of Us Part II. Het is een game die enorm veel indruk op mij maakte, zoals je in de review kunt lezen. En ook bij gamers valt hij in de smaak.

Er zijn helaas wat negatieve user-reviews, die vooral naar voren lijken te komen door de bekrompenheid van de schrijvers omdat het hoofdpersonage in de game, Ellie, op vrouwen valt. Maar gelukkig weet dat geen invloed te hebben op de verkoopaantallen. Sterker nog, de game vliegt over de toonbank.

The Last of Us Part II is een groot verkoop succes

Volgens een analyse van de website GamesIndustry.biz is The Last of Us Part II de snelst verkopende game die exclusief op de PlayStation 4 is verschenen. Daarbij moeten we wel gelijk een kanttekening zetten. De website stelt dat het enkel gaat om de verkoopaantallen van het Verenigde Koninkrijk en dus niet de wereldwijde salesaantallen. En het is voor de website niet mogelijk om inzicht te krijgen op de digitale verkoopaantallen. De kans is overigens wel groot dat dat aantal nog hoger ligt dan bij het vorige record dat werd neergezet door Uncharted 4.

The Last of Us Part II
Ellie is perfect uitgewerkt (Afbeelding: Naughty Dog)

Enerzijds komt dat omdat consumenten nu meer gewend zijn om games digitaal aan te schaffen. Anderzijds is het zo dat het in deze periode simpelweg wat lastiger is om games in de winkel te kopen, als deze al open zijn. En wanneer je een game online koopt, dan moet je nog maar afwachten of de game op de dag van release binnen is. In sommige gevallen valt het allemaal goed. Zo stuurde Bol.com de exemplaren van The Last of Us Part II al voortijdig uit, waardoor consumenten de game eerder in huis kregen. Zeg maar een geval van ‘foutje van de bank in uw voordeel’.

Heb je The Last of Us Part II nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Reageer op artikel:
The Last of Us Part II is de snelst verkopende exclusieve PS4-game
Sluiten