Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 juni 2020

The Last of Us Part II ruim vier miljoen keer verkocht

The Last of Us Part II is zonder twijfel één van de grootste releases van dit jaar. De game kwam zo’n anderhalve week geleden uit en wist op ons indruk te maken. Toen werd ook al duidelijk dat de game behoorlijk goed verkocht.

Maar inmiddels heeft Sony zelf ook harde cijfers vrijgegeven over hoe goed The Last of Us Part II daadwerkelijk verkoopt. Na de eerste drie dagen werd de game vier miljoen keer verkocht. Dat liet Sony op zijn eigen blog weten.

The Last of Us Part II verkoopt goed

De verkochte exemplaren van The Last of Us Part II zijn overigens gemeten op 21 juni, drie dagen na de release van de game. Het aantal verkochte exemplaren zal daarom op dit moment al een stuk hoger liggen. Toch is het een interessant meetmoment. Sony deed namelijk hetzelfde met Marvel’s Spider-Man en God of War. Spider-Man was in diezelfde periode goed voor 3,3 miljoen verkochte exemplaren en God of War kwam tot 3,1 miljoen verkochte games. Het gaat daarbij in het geval van Sony om zowel de games die het fysiek in de winkel heeft verkocht als games die digitaal worden aangeschaft. Zodoende is Sony eigenlijk de enige partij die daadwerkelijk iets kan zeggen over het aantal verkochte exemplaren. En met deze prestatie is de game dus de snelst verkopende exclusieve game op de PlayStation 4.

The Last of Us Part II
Ellie is perfect uitgewerkt (Afbeelding: Naughty Dog)

Van te voren was het overigens maar de vraag of The Last of Us Part II een nieuwe recordhouder kon gaan worden. Spider-Man was een game die uitkwam op het moment dat het Marvel-universum op zijn kookpunt liep en had een lagere leeftijdsadvies. En dan heb je nog te maken met de huidige crisis waar we in zitten, waardoor het wat lastiger is om games goed in de winkel te kopen. Maar ondanks al die obstakels hebben veel gamers de weg naar de game kunnen vinden.

Reageer op artikel:
The Last of Us Part II ruim vier miljoen keer verkocht
Sluiten