Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 6 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

The Last of Us krijgt een serie op HBO door Chernobyl-maker

The Last of Us is één van de beste games die ooit is verschenen. Oorspronkelijk verscheen de game op de PlayStation 3, maar werd uiteindelijk ook naar de PlayStation 4 gebracht. Terwijl wij wachten op het tweede deel, is redelijk vanuit het niets een ‘verfilming’ aangekondigd voor HBO.

Verfilming zet ik hier bewust tussen aanhalingstekens, omdat het om een serie gaat. En het mooie van deze aankondiging? De schrijver en executive producer van de HBO-hit Chernobyl, Craig Mazin, is naar voren geschoven als de persoon die er voor moet zorgen dat de game wordt vertaald naar een serie.

The Last of Us komt naar HBO

En gelukkig is het geen geval van een dik geldbedrag dat over is gemaakt aan Sony en ontwikkelaar Naughty Dog. Neil Druckman, die als creative director en schrijver gekoppeld is aan de game The Last of Us, gaat zich ook met de serie bemoeien. Op die manier moet het geheel een waardige vertaling worden. Natuurlijk is dit niet de eerste keer dat een game de inspiratiebron is van een film of een serie. Het beste voorbeeld dat nu beschikbaar is, is zonder twijfel The Witcher. Hoewel die net als de game geïnspireerd is op de boekenreeks, is de kans klein dat de serie ooit op Netflix zou zijn verschenen als de game niet zo’n succes was geweest.

Buiten deze aankondiging is het nog niet helemaal duidelijk wat The Last of Us op HBO precies gaat zijn. Het kan zijn dat het puur gebaseerd is op de game en je zodoende te maken krijgt met de personages uit de game. Maar tegelijkertijd is de wereld van de game interessant genoeg om meerdere verhalen te vertellen. In de game draait het om het personage Joel, die zich bevindt in een soort post-apocalyptische wereld, nadat er een gevaarlijk virus is uitgebroken die mensen in een soort mutanten veranderd. Op een dag krijgt hij de opdracht om het meisje Ellie naar een bepaald persoon te brengen. Al snel ontstaat er een band tussen die twee en blijkt dat Ellie wel eens de sleutel kan zijn in het vinden van een kuur tegen het virus.

Wanneer The Last of Us op HBO komt, is nog niet bekend. Voorlopig wachten we nog even op het tweede deel, welke eind mei moet verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Last of Us krijgt een serie op HBO door Chernobyl-maker
Sluiten