The Last Stand: Brute Star Wars fanfilm maakt Stormtroopers competent

Star Wars: The Rise of Skywalker was helaas niet de epische afsluiter waar fans op hoopten. Na The Last Jedi had regisseur J.J. Abrams dan ook een praktisch onmogelijke taak, zeker nu naar buiten komt wat er achter de schermen allemaal speelde. Gelukkig hebben de fans elkaar nog.

Star Wars fanfilms

Terwijl we wachten op de officiële aankondiging van de volgende Star Wars film en het laatste (zeer belangrijke) seizoen van The Clone Wars, nemen fans namelijk het stokje over. Bij fanfilms denk je waarschijnlijk meteen aan amateuristische schoolfilmpjes.

Toch bewijzen fans van Star Wars dat het ook anders kan. Door de jaren heen hebben we daar schitterende voorbeelden van gezien, soms qua special effects en acteerwerk op het niveau van de ‘echte’ films. Zo deelden we eerder deze week al Kenobi, een indrukwekkende fanfilm waarin de Jedi op Tatooine te zien is.

Daar komt nu een ander imposant project bij. Dan hebben we het over Star Wars: The Last Stand. Deze zeer korte en daarmee behapbare film kun je nu op YouTube checken. In tegenstelling tot de meeste fanprojecten die we vaak voorbij zien komen gaat het hier niet om live-action.

The Last Stand: 3 jaar aan werk

Regisseur Sekani Solomon heeft CGI gebruikt om The Last Stand te realiseren. Daardoor hoefde hij niet peperdure kostuums te regelen, en komt het eindresultaat opvallend dichtbij de real deal. De korte film gaat over een squad Stormtroopers die vast komen te zitten in een intens gevecht. Als kijker weet je niet eens tegen wie ze vechten, waardoor de spectaculaire actie en CGI nog beter tot hun recht komen.

Daarmee staat Star Wars: The Last Stand in sterk contrast tot hoe Stormtroopers over het algemeen in de films worden neergezet. Daar zijn ze hilarisch incompetent, een running gag waar in de finale van The Mandalorian nog de draak gestoken werd.

Solomon wilde het met zijn fanfilm bewust anders aanpakken: “Ik wilde een film maken waarin ik ze neer kon zetten als ervaren krijgers, zoals ik ze altijd zie. (…) Ik wilde dynamische camerahoeken gebruiken en inzoomen op momenten die je normaliter zelden in de Star Wars films ziet. Ik heb er drie jaar lang tussen de bedrijven door aan gewerkt, vooral in mijn eentje.”

Al die moeite voor een korte film van anderhalve minuut, petje af! Bewonder hieronder het eindresultaat:

Reageer op artikel:
The Last Stand: Brute Star Wars fanfilm maakt Stormtroopers competent
Sluiten