Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 3 mrt 2017

Gaming WANT: Zelda is terug op de Nintendo Switch en is beter dan ooit

Het lange wachten op de Nintendo Switch is eindelijk over. Maar, een fikse tegenvaller is het wat karige aanbod van de games die je nu kunt spelen. Gelukkig is daar ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’. Je raadt het al: Zelda op de Swith is genieten!

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Herkenbaar doch vernieuwend

Breath of the Wild is nog altijd een échte Zelda-game, met herkenbare elementen die je in eerdere delen ook zag. Maar Nintendo heeft goed gekeken naar populaire games van vandaag de dag en heeft Breath of the Wild in alle opzichten voorzien van een flinke make-over.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Dat betekent onder andere dat je nu los mag gaan in de grootste spelwereld ooit in een Zelda-game. En als we groot zeggen, dan bedoelen we ook groot. Je kunt letterlijk tientallen uren op avontuur in een wereld vol besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte weides, zinderende woestijnen en mysterieuze bossen.

Vechten, puzzelen, ontdekken

De wereld van Breath of the Wild barst van de geheimen, vijandelijke kampen, dorpjes en puzzels. Die laatste voer je niet langer alleen uit in de bekende dungeons, maar vind je nu ook in Shrines. Deze shrines kun je zien als een soort mini-dungeons, en ze laten je op slimme manier gebruik maken van natuurwetten zoals zwaartekracht en vuur.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Gevechten zijn ook een stuk interessanter dan voorheen, en zijn voor het eerst binnen de serie best uitdagend. Verbaas je niet als je vijanden tegenkomt die jouw levensmeter met één klap tot het nulpunt brengen. Gelukkig heb je tal van verschillende wapens, schilden en bogen die je overal tegenkomt en je helpen in de strijd. Maar pas wel op: deze wapens kunnen kapot gaan, en voor je het weet sta je ongewapend tegenover een reusachtig monster.

Ongekende vrijheid

The Legend of Zelda: Breath of the Wild geeft je binnen twee uur de belangrijkste tools die je nodig hebt, en laat je vervolgens los in de grote boze wereld. Vanaf dan is het aan jou om te gaan en staan waar je wilt.

The Legend of Zelda Breath of the Wild

De game kent een ongekend gevoel van vrijheid, en op elke plek is wel weer iets nieuws te beleven. Daarmee is het een geweldige game voor zowel nieuwe spelers als ons ‘oude rotten’ die met weemoed terugdenken aan onze eerste stappen in de wereld van Zelda. Dít is vooralsnog de game waar je een Nintendo Switch voor aanschaft.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild, wij zijn fan!

Je hoort het al: wij zijn zeker te spreken over The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Maar ja, om ‘m te spelen heb je wel de Switch nodig. Je kunt hier lezen wat wij van dat apparaat vinden. Dit zijn trouwens de andere games die op de console verschijnen.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Zelda is terug op de Nintendo Switch en is beter dan ooit
Sluiten