Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 aug 2019

Gamer maakt The Legend of Zelda na in Fortnite

Fortnite is de grootste game van dit moment. En het lijkt er op dat dat ook nog wel een paar jaar gaat blijven. Maar wanneer we terugkijken op de game geschiedenis die inmiddels ruim dertig jaar mee gaat, dan is met name The Legend of Zelda-reeks er eentje van epische proporties. De eerste game kwam uit op de klassieke NES en de meest recente grote game is natuurlijk Breath of the Wild, welke een groot succes is op de Nintendo Switch. Mocht je nog nooit iets van de reeks hebben gespeeld en ben je wel een Fortnite-liefhebber? Dan hebben we goed nieuws. Een creatieveling heeft een map gemaakt die erg lijkt op het originele The Legend of Zelda.

The Legend of Zelda in Fortnite

De Youtuber Mustard Plays (het zijn altijd mooie namen) heeft heel wat uren in de Creative-modus van Fortnite doorgebracht en een map gemaakt die gebaseerd is op de klassieke The Legend of Zelda. Fortnite Creative is overigens een onderdeel van de game welke eind 2018 werd uitgebracht en de gamers de mogelijkheid geeft om hun eigen arena’s te bouwen en die te delen met de rest van de wereld. Zodoende kun je dit level ook zelf gaan beleven.

De map is van de bovenkant een mooie ode aan het klassieke The Legend of Zelda, maar kent tegelijkertijd ook een aantal dungeons. Deze moet je zien te voltooien om op die manier een stukje van de Trifroce te scoren. Aan het einde van alles kun je het allemaal bij elkaar brengen en op die manier de map voltooien. Het is met name een toffe map voor hen die een voorliefde hebben voor The Legend of Zelda, maar zoals je in de video kunt zien, zijn er ook genoeg interessante puzzels en jumping uitdagingen in de game te vinden. Mocht je hem zelf willen spelen, dan kun je hem via de map code 2326-3456-6999 vinden.

The LEgend of Zelda Fortnite

Wil je meer lezen over alles dat met Fortnite te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Gamer maakt The Legend of Zelda na in Fortnite
Sluiten