Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 23 nov 2018

Disney’s The Lion King remake trailer is een bom van nostalgie

Nostalgie is een ijzersterk wapen, en niemand weet dat beter dan Disney. De gigant brengt al enkele jaren liveaction versies uit van zijn klassieke animatiefilms. Daardoor kun je als liefhebber van de originele films niet thuis blijven. Maak kennis met de remake van The Lion King.

Disney’s The Lion King remake

Spoiler: het ziet er fantastisch uit. Jon Favreau staat opnieuw aan het roer. Dat is de regisseur die ook Jungle Book op een moderne manier tot leven wist te brengen, maar ook Iron Man kwam van zijn hand.

Het toffe aan deze eerste trailer is dat de originele “Circle of Life” opening vrijwel shot voor shot is nagemaakt. De camerabewegingen, de dieren, de nostalgie is helemaal real. 

Aan de cast zal het in ieder geval ook niet liggen. Donald Glover speelt Simba, Beyoncé vertolkt de rol van Nala, Billy Eichner komt voorbij als Timon en Seth Rogen als Pumbaa. James Earl Jones, de Star Wars-legende die de originele stem van Mufasa deed, keert ook terug.

Tot slot doet Hans Zimmer weer de muziek, en hebben Elton John, Tim Rice en Beyoncé de soundtrack een moderne twist gegeven. Dit kan toch bijna niet meer fout gaan? Hoe dan ook stopt Disney voorlopig niet met de barrage aan live-action remakes.

In 2019 komen Aladdin, Dumbo en Lady and the Tramp uit. Het jaar daarop volgen Mulan en Lilo and Stitch. Ja, allemaal in twee jaar. The Lion King komt uit op de 25e verjaardag van de originele animatiefilm: 19 juli 2019. Prachtig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Disney’s The Lion King remake trailer is een bom van nostalgie
Sluiten