The Lord of the Rings: Gollum is een game voor de PS5 en Xbox Series X

Eind dit jaar kunnen we aan de slag met de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Rondom die nieuwe spelcomputers is nog veel onduidelijk, maar dat neemt niet weg dat er al ontwikkelaars zijn die graag vertellen dat ze ontwikkelen voor die spelcomputers. The Lord of the Rings: Gollum is daar een voorbeeld van.

The Lord of the Rings: Gollum is een game die in 2021 moet gaan verschijnen voor de nieuwe spelcomputers alsmede voor de pc. De game werd al begin 2019 aangekondigd, maar toen was het nog niet bekend dat hij ook voor de nieuwe generatie spelcomputers komt. En dat maakt de game in één klap een stuk interessanter.

The Lord of the Rings: Gollum naar de PS5 en Xbox Series X

Toch hoef je er niet gelijk heel erg veel van te verwachten. The Lord of the Rings: Gollum wordt ontwikkeld door Daedalic Entertainment. Deze Duitse ontwikkelaar bestaat al een tijdje, maar als ik kijk naar de lijst aan games die het heeft uitgebracht, ken ik er welgeteld geen één. Dat belooft dus niet heel erg veel goeds.

The Lord of the Rings: Gollum
Edge Magazine met de coverstory van de nieuwe game (Bron: Edge)

Zoals de naam al doet vermoeden draait The Lord of the Rings: Gollum om het personage Gollum. Maar daarbij mag je gelijk vergeten hoe hij er in de film uit ziet. De game is gebaseerd op de boekenreeks van Tolkien en daarin wordt niet heel duidelijk beschreven hoe Gollum er precies uitziet. Zo is bijvoorbeeld niet duidelijk hoe groot hij is. Daarnaast is hij qua karakter ook anders. Hij zou sympathieker zijn dan in de film. Dat is volgens de ontwikkelaar ook nodig, aangezien je in het avontuur meer dan twintig uur met hem op stap gaat. Verder moet het een game worden waarin je meerdere malen keuzes maakt, die dan uiteindelijk gevolgen hebben. Dit is allemaal te vinden in de nieuwste uitgave van het gamesblad Edge. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
The Lord of the Rings: Gollum is een game voor de PS5 en Xbox Series X
Sluiten