The Mandalorian bedenker ontkracht Baby Yoda theorie

In tegenstelling tot het recente The Rise of Skywalker is Disney+ serie The Mandalorian wel in de smaak gevallen bij Star Wars fans. Naast de mooie shots en strak geschoten vuurgevechten is de populariteit ongetwijfeld ook voor een groot deel te danken aan het schattige wezentje dat dankzij het internet de bijnaam ‘Baby Yoda’ heeft gekregen.

Al vanaf de eerste keer dat het groene wezentje in beeld kwam vragen fans zich allerlei dingen af. Waar komt hij vandaan? Waarom wil The Empire hem hebben? Wie is de vader? Is het stiekem de Yoda uit de originele Star Wars reeks? Ondanks dat er hierover nog maar weinig duidelijk geworden is, heeft bedenker Jon Favreau onlangs deze laatste theorie ontkracht.

Jon Favreau: ”Baby Yoda is niet Master Yoda”

Tijdens een interview bij de Golden Globes heeft USA Today Favreau wat vragen gesteld over de achtergrond van Baby Yoda. Toen hij gevraagd werd om uit te leggen waarom ”Baby Yoda niet dezelfde persoon is als de oude Yoda is” verwees hij naar het feit dat The Mandalorian zich na de originele Star Wars films (waarin Master Yoda te zien was) afspeelt. Toen er vervolgens een vraag gesteld werd die informeerde naar de eventuele band tussen de twee antwoordde hij als volgt:

”Je begeeft je nu op spoiler terrein. Ik kan er niets over zeggen, maar er zijn een hoop theorieën daarover.”

Favreau geeft ook antwoord op de vraag waarom er nog zo weinig Baby Yoda speelgoed beschikbaar is. Dit is blijkbaar gedaan om het bestaan van het Mandalorian personage zo lang mogelijk geheim te kunnen houden.

The Mandalorian seizoen 2

Gezien de enorme populariteit is er ook al een tweede The Mandalorian seizoen in de maak. Dit gaat volgens Jon Favreau in de herfst van dit jaar nog verschijnen. Mocht jij jezelf in de tussentijd ergens anders mee willen vermaken dan kunnen we je enkele specifieke afleveringen van deze andere Star Wars serie aanraden.

Reageer op artikel:
The Mandalorian bedenker ontkracht Baby Yoda theorie
Sluiten