De grote ster van The Mandalorian: het tot leven brengen van Baby Yoda

Star Wars serie The Mandalorian is nog maar net van start gegaan, maar is nu al een groot succes. Zo werd de voor Disney+ gemaakte reeks op de eerste dag al zo’n 2 miljoen keer bekeken. Daarnaast blijkt ook dat de critici overweldigend positief over deze serie zijn.

Ondanks dat Game of Thrones acteur Pedro Pascal de hoofdrol heeft is het een andere personage dat de show steelt. We hebben het hier natuurlijk over Baby Yoda, de schattige mini-variant van de bekende Jedi leraar.

Het tot leven brengen van Baby Yoda

Je zou denken dat Baby Yoda volledig door middel van CGI tot leven gebracht is, maar niets is minder waar. Het gaat hier om een animatronic, waarvan de The Mandalorian castleden blijkbaar erg onder de indruk zijn.

Er zijn overigens mensen die denken dat Baby Yoda een jonge versie van de Yoda uit de Star Wars films is, maar dat betwijfelen we. Dit omdat het niet echt in de Star Wars tijdlijn zou passen. De ”volwassen Yoda” kwam namelijk al voor in Return of the Jedi, een film die zich 5 jaar voor de gebeurtenissen in The Mandalorian afspeelt.

Hieronder zie je een paar van de leukste tweets die rondom Baby Yoda zijn verschenen:

The Mandalorian film

Het directe succes van The Mandalorian heeft er overigens voor gezorgd dat er gesproken is over een film rondom de populaire Star Wars serie. Wij denken echter dat dit een slecht plan gaat zijn en de reden daarachter kun je hier lezen.

In tegenstelling tot de meeste andere series die vandaag de dag worden uitbracht is The Mandalorian niet per seizoen online gezet, maar verschijnt er iedere week een nieuwe aflevering. Dit zal doorgaan tot 27 december, gezien het eerste seizoen dan ten einde komt.

Er gaat overigens ook een tweede The Mandalorian seizoen komen, waarvan de opnames blijkbaar al begonnen zijn.

Reageer op artikel:
De grote ster van The Mandalorian: het tot leven brengen van Baby Yoda
Sluiten