The Mandalorian seizoen 2 komt eerder naar Disney+ dan verwacht

2019 is het jaar geworden waarin Star Wars eindelijk een live-action serie kreeg. Na de vele blockbusters, tekenfilm- en animatieseries durfden Disney en Lucasarts eindelijk deze stap te zetten. Een keuze die niet veel beter uit had kunnen pakken. The Mandalorian sloeg in als een bom en gaf de kersverse streamingdienst Disney+ de jumpstart die het nodig had. Het publiek wil meer Mando en Baby Yoda, en die wens gaat in vervulling komen. The Mandalorian krijgt al verrassend snel een tweede seizoen.

Omdat er voorlopig geen Star Wars films komen, zet Disney in de aankomende jaren volle bak in op series. Zo is inmiddels bekend dat Cassian Andor en Obi-Wan Kenobi een eigen serie krijgen. Daarnaast zingen er geruchten rond dat ook legendarische bad guy Darth Maul en verzetsheld Poe Dameron een spin off gaan krijgen. Over laatstgenoemde verscheen deze week meer informatie. Deze serie zou zich gaan richten op het criminele verleden van de door Oscar Isaac gespeelde held.

Releasedatum The Mandalorian seizoen 2 onthuld

Er zit dus nog meer dan voldoende Star Wars in het vat, maar wat er precies gaat verschijnen en vooral wanneer, is nog onduidelijk. Gelukkig kunnen Star Wars liefhebbers nu in ieder geval één datum in hun agenda rood omcirkelen. Disney heeft namelijk bekend gemaakt wanneer The Mandalorian seizoen twee op Disney+ gaat verschijnen. De verwachting was dat dit een jaar na het eerste seizoen zou zijn, maar nu is onthult dat we al eerder met Mando en Baby Yoda op pad kunnen. Seizoen twee van The Mandalorian verschijnt namelijk oktober 2020.

Die datum gaan ze zeker halen, want de serie is al een tijdje in productie. Jon Favreau is al in de zomer van 2019 begonnen aan het tweede seizoen. Over welke kant The Mandalorian seizoen twee op zal gaan is nog niets officieel bekend, maar er zijn natuurlijk al wel geruchten. Zo zouden bekende karakters uit de originele Star Wars trilogie hun opwachting gaan maken en krijgt Moff Gideon een grotere rol. Dat laatste is natuurlijk fantastisch nieuws, want deze bad guy maakte veel indruk in de laatste afleveringen van het eerste seizoen.

Disney+ komt in 2020 tot leven

Dat gaat dus allemaal ergens in oktober 2020 gebeuren. Hoewel de exacte datum nog niet is bekendgemaakt, is dit iets eerder dan velen verwacht hadden. Toch is deze beslissing van Disney goed te verklaren. The Mandalorian seizoen twee valt zo namelijk precies tussen twee andere grote Disney+ series, maar die komen uit de stal van Marvel. In augustus krijgen we namelijk The Falcon and the Winter Soldier en Disney sluit in december het jaar af met WandaVision. Het mag nu dan misschien rustig zijn op Disney+, maar daar gaat vanaf half 2020 verandering in komen. Heb je de streamingdienst nog niet? Probeer het dan nu een week gratis.

Reageer op artikel:
The Mandalorian seizoen 2 komt eerder naar Disney+ dan verwacht
Sluiten