Daniel Koster
Daniel Koster Tech 12 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

The Martian-fans opgelet; beelden van waar Matt Damon op Mars gestrand zou zijn

The Martian, de film met Matt Damon in de hoofdrol waar ‘ie op Mars strandt en moet zien te overleven, is een succes te noemen. De film wordt goed ontvangen en is vermakelijk. En het is actueel, aangezien laatst nog water op Mars is gevonden en we bezig zijn met het ontdekken van de rode planeet. Nu is NASA ook fan van de film, dat blijkt dit maal uit de foto’s die ze hebben vrijgegeven.

5 foto’s van Mars

NASA heeft een vijftal foto’s vrijgegeven die het deel van Mars laten zien waar Mark Watney (gespeeld door Matt Damon) zou hebben verbleven. Op de foto’s is het Ares 3 gebied te zien, waar Watney in de film vermoedelijk strandde. Ook zie je verschillende andere locaties die Watney zou hebben overbrugd op zijn weg om te worden gered. De foto’s zijn met het High Resolution Imaging Science Experiment, of HiRISE, gemaakt. Een leuk feitje is dat de coördinaten door de auteur van het boek achter de film, Andy Weir, zijn gegeven als de locatie die hij voor zich had tijdens het schrijven van het boek.

1. Mark Watney spendeert veel tijd in het zuidelijke deel van Acidalia Planitia. Dit gebied is bezaaid met kraters en mogelijkerwijs zelfs oude vulkanen.

2. Een close-up van de fictieve plek Ares 3 locatie

3. Dit is dezelfde locatie als de vorige foto, maar dan een aantal maanden later

4. Zonder teveel spoilers te geven moet Watney naar de Ares 4 locatie toe om van Mars te ontsnappen. Dit zou de Ares 4 locatie zijn

5. Watney komt tijdens zijn reis naar het Ares 4 gebied in een storm terecht op de hoek van de Marth Crater. Dat is deze plek

Meer gave beelden van Mars zien?

Check dan de mooiste video van Mars die je ooit hebt gezien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Martian-fans opgelet; beelden van waar Matt Damon op Mars gestrand zou zijn
Sluiten