Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Culture 21 augustus 2019

The Matrix 4 is bevestigd! Met Keanu Reeves en de originele Trinity

Er gaan al jaren geruchten over een vierde The Matrix film, maar het is nu eindelijk bevestigd dat die er gaat komen. Niet alleen gaat Lana Wachowski – maker van de originele films – het project schrijven en regisseren, maar er zullen ook twee prominente acteurs uit de eerdere films meedoen. Het gaat hier om niemand minder dan Carrie-Anne Moss en Keanu Reeves!

Keanu Reeves keert terug voor The Matrix 4

Hoe goed de John Wick films ook mogen zijn, de meest bad-ass rol van Keanu Reeves blijft voor velen toch die van Neo in The Matrix. Deze in 1999 uitgebrachte film viert dit jaar alweer zijn 20ste verjaardag en is inmiddels een klassieker geworden. Ook verschenen er twee vervolgen, al werden die een stuk minder goed ontvangen.

Desondanks wordt er al jaren gespeculeerd over een The Matrix 4. Het bleef voor kort bij geruchten, maar nu is officieel aangekondigd dat er inderdaad een vervolg komt.

De regie van deze nieuwe film ligt bij wederom Lana Wachowski, die hem ook gaat schrijven. Zij was tevens degene welke de overige drie films maakte. Dit deed ze samen met haar zus Lilly Wachowski, die dit keer echter niet betrokken zal zijn.

Naast het feit dat een van de twee regisseurs van de eerdere films zal terugkeren is er echter nog meer goed nieuws. Het is namelijk ook bekend gemaakt dat zowel Keanu Reeves als Carrie-Anne Moss voor dit vierde deel zullen terugkeren.

De opnames voor The Matrix 4 zullen in 2020 van start gaan. Naast Lana Wachowski hebben ook David Mitchell en Aleksandar Hemon aan het script meegewerkt.

Bioscoop vertoning

Gezien de 20ste verjaardag zal de originele film eind deze maand weer enkele dagen in de bioscoop gedraaid worden. Wanneer dat is lees je hier. The Matrix staat overigens niet meer op Netflix, maar je kunt hem wel via Pathé Thuis bekijken.

Reageer op artikel:
The Matrix 4 is bevestigd! Met Keanu Reeves en de originele Trinity
Sluiten