The Matrix keert terug naar de bioscoop (en dit is wanneer)

Het zijn mooie tijden voor fans van Keanu Reeves. Er draaien binnenkort namelijk maar liefst drie films met hem in de Nederlandse bioscopen. Naast dat hij de hoofdrol heeft in John Wick 3 en te horen is als actionpop in Toy Story 4 zal volgende maand ook een oudere film met hem naar het grote scherm terugkeren. We hebben het hier natuurlijk over The Matrix.

The Matrix viert 20-jarig bestaan

De John Wick films mogen dan wel enorm populair zijn, maar de oudere generatie kent Keanu Reeves onwaarschijnlijk nog van The Matrix. Deze legendarische sciencefictionfilm was een ongelooflijk succes en wist het zelfs tot een zeer hoge positie in de IMDB top 250 te schoppen.

Het is daarom goed nieuws dat The Matrix binnenkort weer terug naar de Nederlandse bioscoop zal komen. Gezien de film dit jaar zijn 20-jarige bestaan mag vieren zal deze vanaf 29 augustus weer een aantal dagen in de bioscoop gedraaid worden.

Welke filmtheaters de klassieker gaan vertonen is momenteel helaas nog niet bekend, al gaan we er vanuit dat onder andere Pathé en Vue mee zullen doen.

Red pill and blue pill

The Matrix mag dan alweer bijna 20 jaar oud zijn maar de film heeft nog steeds een enorme invloed op onze popcultuur. Zelfs als jij hem nog nooit hebt bekeken dan zal je vast weleens van de ´´red pill en blue pill´´ hebben gehoord. Dit is namelijk een soort metafoor geworden voor leven in een aangename illusie (blauwe pil) of juist toegang tot de echte wereld, vol met ongemakkelijke waarheden (rode pil).

Vierde film

De klassieker heeft overigens twee vervolgfilms gekregen, maar die waren helaas niet zo succesvol als het origineel. Toch gaat er waarschijnlijk nog een vierde deel gemaakt worden.

De geruchten gaan echter dat Keanu Reeves niet terug zal keren, maar vervangen wordt door Black Panther acteur Michael B. Jordan. Of Laurence Fishburne weer te zien zal zijn is nog niet bekend.

The Matrix staat helaas niet op Netflix, maar gelukkig zijn er onlangs wel een hoop andere leuke films en series aan de streamingdienst toegevoegd.

Reageer op artikel:
The Matrix keert terug naar de bioscoop (en dit is wanneer)
Sluiten