Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 19 jan 2018

Makers Narcos komen met nieuwe Netflix serie: The Mechanism

De Netflix Original Narcos is een groot succes. Het grimmige wereldje van de drugshandel blijft fascinerend. Voeg daar excellente acteurs en een sterk verhaal aan toe en je hebt een succesrecept. We hebben nu goed nieuws voor fans van Narcos: het team achter de hitserie komen met een nieuw project voor Netflix. Maak kennis met The Mechanism.

Makers Narcos komen met The Mechanism

Maak kennis met The Mechanism. Deze nieuwe Netflix Original borduurt voort op het grimmige sfeertje van Narcos, maar vertelt een heel ander verhaal. De serie gaat over het grootste corruptieschandaal in Brazilië. Onderzoekers denken bezig te zijn met een vrij saaie zaak rondom witwasserij. Opeens stuiten ze echter op een gigantisch corruptienetwerk.

The Mechanism

Een netwerk dat er alles aan doet om iedereen die te dichtbij komt, uit de weg te ruimen. De onderzoekers blijven vastberaden: ze willen per se het hoofd van de criminele organisatie ontmaskeren. De gevolgen van die ontmaskering zullen echter gigantisch zijn. Van prominente figuren binnen de regering tot het zakenleven, de corruptie rijkt ver.

Waargebeurd corruptieschandaal

The Mechanism is daarin net zoals Narcos gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Dat moet de serie extra spannend gaan maken, zo beloven de makers. Het complete eerste seizoen van het corruptiedrama komt op 23 maart naar Netflix.

Na Narcos hebben we er alle vertrouwen in dat de streamingdienst hiermee weer een pareltje te pakken heeft. De manier waarop de makers van de serie de kilheid van de donkerste hoekjes van de criminaliteit naar voren weten te brengen, is bloedstollend. Je vergeet als kijker al snel dat je naar een serie aan het kijken bent. Het voelt echt. Toch waarschuwt het team dat het geen documentaires zijn. Het verdraaien van de echte gebeurtenissen levert ze geregeld kritiek op.

Van de drugsoorlog in Columbia gaan we dus naar een corruptieschandaal in Brazilië. Als ze de kwaliteit zo hoog weten te houden, maakt het ons echter vrij weinig uit waar de series over gaan, want het pakt tot nu toe continu ijzersterk uit. Op naar 23 maart! Check ondertussen ook deze spectaculaire Godzilla-anime die nu op de streamingdienst staat!

Reageer op artikel:
Makers Narcos komen met nieuwe Netflix serie: The Mechanism
Sluiten