Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Tevergeefse hoop: showrunner wil Kingpin in The Punisher seizoen 3

Laten we eerlijk zijn: we weten allemaal dat Marvels The Punisher gecanceld gaat worden. Niet omdat de serie slecht loopt, maar omdat Disney met een eigen streamingdienst komt. Dan hebben we het natuurlijk over Disney Plus.

The Punisher seizoen 3

Eerder werden om diezelfde reden al Daredevil, Luke Cage en Iron Fist gecanceld. Oftewel, de kans dat je jouw geliefde personages snel terug gaat zien is nihil. Onlangs bleek namelijk dat het nog jaren duurt voor Disney verder mag met de titels op zijn eigen dienst. Hier lees je meer over hoe dat in elkaar steekt.

Toch is het verleidelijk om te hopen op een alternatief, een toekomst waarin The Punisher gewoon door gaat. Ook het creatieve team achter de Netflix Original waagt zich daar nog aan. Tijdens een interview met de showrunner van The Punisher werd dat duidelijk.

Wilson Fisk, AKA Kingpin

Steve Lightfoot, de grote man achter de show, heeft namelijk al een verhaal in gedachten voor het volgende seizoen. Hij had het plan om Wilson Fisk op het pad te laten komen van Frank Castle, oftewel Kingpin versus The Punisher. Twee mannen die er alles aan doen om hun doel te bereiken:

“Als het om de show gaat, dan zou ik het fantastisch vinden om wat materiaal te maken waarin The Punisher en Kingpin elkaar tegen komen. Dat is gedeeltelijk egoïstisch omdat ik het fantastisch vindt wat Daredevil heeft gedaan met Vincent D’Onofrio en ik zou het fantastisch vinden om met hem samen te werken. Bovendien hebben we echt goed bronmateriaal waarin de twee op elkaar los gaan.”

Je merkt het al: iedereen is ontzettend fan van Vincent D’Onofrio. En terecht, want de acteur heeft met Wilson Fisk een bad guy neergezet waar je als kijker toch van gaat houden. Een personage dat bovendien Frank Castle kan helpen om voorgoed afscheid te nemen van zijn verleden. Maar goed, de plannen van Disney gooien helaas flink roet in het eten. Voorlopig kun je dus tevergeefs blijven fantaseren.

Reageer op artikel:
Tevergeefse hoop: showrunner wil Kingpin in The Punisher seizoen 3
Sluiten