Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 13 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Fans van The Simpsons boos op Disney+ vanwege verpeste grappen

Met de volledige lancering van Disney+ kun je nu ook gaan kijken naar belachelijk veel seizoenen van The Simpsons. Maar die overzetting is niet helemaal gegaan zoals het had moeten gaan.

De oude afleveringen die in 4:3 zijn gemaakt zijn uitgerekt naar een widescreen-variant. Daardoor heb je geen lelijke zwarte randen aan de zijkant, maar mis je ook wat grappen omdat die in de de nieuwe variant simpelweg zijn weggesneden.

The Simpsons op Disney+ mist grappen

Dit is overigens niet voor het eerst dat dit probleem ontstaat. Een paar jaar geleden werd min of meer dezelfde fout gemaakt en werden er toen ook meldingen gemaakt dat de nieuwe versie er voor zorgde dat je cruciale grappen mist die alleen op visueel gebied getoond worden. De onderstaande tweet is wat dat betreft een goed voorbeeld van wat je mist. Daaruit blijkt namelijk dat drie verschillende soorten bier eigenlijk gewoon precies hetzelfde zijn.

De vraag daarbij is dan wel weer in hoeverre dit echt een probleem is. Er zijn waarschijnlijk slechts een aantal voorbeelden waarin de nieuwe resolutie niet lekker werkt. Daarnaast is de kans groot dat je de oude afleveringen als liefhebber nu wel kent en liever de nieuwe afleveringen bekijkt die iets minder vaak zijn herhaald op televisie. En die nieuwe afleveringen zijn gewoon op een moderne manier gemaakt en zien er zodoende ook gewoon goed uit.

Het zou overigens nog wel kunnen dat Disney een aanpassing gaat maken met de oude afleveringen. Het bedrijf zegt tegen over Engadget te willen luisteren naar kritiek en de service is nog maar net gelanceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Fans van The Simpsons boos op Disney+ vanwege verpeste grappen
Sluiten