[VIDEO] Dit zijn de leukste Disney referenties uit The Simpsons

Disney is de laatste tijd lekker op dreef als het gaat om het uitbrengen van leuke The Simpsons video’s. Waar er eerder al compilaties verschenen met de beste Marvel- en Star Wars-referenties die de serie bedacht heeft, is er nu een filmpje verschenen waarin Disney zelf centraal staat.

Je kunt van Disney zeggen wat je wilt, maar ondanks hun expansiedrift blijken ze ook de nodige zelfspot te hebben. Gezien ze sinds een tijdje ook eigenaar zijn van 21st Century Fox (dat inmiddels 21st Century Studios heet) heeft het bedrijf ook de rechten van The Simpsons in handen. Ze maken hier onder andere gebruik van door video’s samen te stellen met fragmenten waarin gerefereerd wordt naar andere franchises die Disney in handen heeft, zoals bijvoorbeeld Marvel.

Video met de leukste Disney referenties in The Simpsons

Mocht jij benieuwd zijn welke Disney-films The Simpsons allemaal in zijn afleveringen verwerkt heeft dan kun je de betreffende video hieronder checken. Wij herkennen onder andere Snow White, The Lion King en Frozen.

Opvallend is dat niet iedere verwijzing naar de grote muis erin zit. Gezien het hier om een verzameling hoogtepunten gaat is dat natuurlijk helemaal niet gek, maar wij staan er echter niet van te kijken als Disney een paar gewaagde The Simpsons-grappen bewust heeft weggelaten.

Desondanks zijn dergelijke video’s misschien een goedmakertje voor de afleveringen die Disney verpest zou hebben. Er werd ten tijde van de lancering van Disney+ namelijk geklaagd over het feit dat een aantal The Simpsons afleveringen dusdanig waren bijgesneden dat niet alle grappen optimaal tot hun recht konden komen.

Stranger Things

Het is niet ongebruikelijk voor The Simpsons om te verwijzen naar andere films en series. Zo verschijnt er ieder jaar met Halloween een speciale aflevering waarin een bekende (horror)franchise geparodieerd wordt. De meest recente Halloween special stond in het teken van de populaire Netflix serie Stranger Things.

Youtube

Reageer op artikel:
[VIDEO] Dit zijn de leukste Disney referenties uit The Simpsons
Sluiten