Kevin Eyken
Kevin Eyken Tech 27 jul 2017

The Sims 4 komt naar PS4 en Xbox One!

The Sims 4 komt dit najaar uit op PlayStation 4 en Xbox One. En ja, deze game is al enkele jaren geleden uitgebracht op pc (2014 om precies te zijn), maar gelukkig komt er een console-versie zodat PlayStation 4- en Xbox One-bezitters ook met de titel aan de slag kunnen. Deze console-versies moeten 17 november uitkomen.

Lek, contentplannen

Dit nieuws volgt na een lek waaruit al bekend werd dat er een Xbox One-versie van The Sims 4 uitgebracht zou worden, inclusief de eerder genoemde releasedatum. De Microsoft winkelpagina voor de game ging te vroeg online, dus uitgeverij EA heeft een officieel statement geplaatst met alle nodige informatie. Daarin stelt senior producer Michael Duke dat dit zeker niet de eerste keer is dat een Sims-game speelbaar is op consoles, maar het is wel de eerste keer dat console-spelers dezelfde content en gameplay-ervaring krijgen op hun device.

Of deze uitgave enkel de basisgame of meer content bevat, is nog niet duidelijk; er zijn inmiddels tal van uitbreidingen die allerlei spullen en mogelijkheden toevoegen, en deze zullen naar de PlayStation 4- en Xbox One-versies komen, al is het nog niet duidelijk wanneer en in welke volgorde. Wel zijn er enkele pre-order bonussen bekend, zoals de Perfect Patio Stuff Pack (die onder andere een jacuzzi bevat). Bestel alvast de deluxe-versie, en je krijgt drie contentpakketten en de mogelijkheid om de game een paar dagen voor de release te spelen.

The Sims 4

Kritiek op het origineel

The Sims 4 kende op het moment van oorspronkelijke uitgave wel de nodige kritiek en problematiek. Zo is dit deel niet langer één grote open wereld zoals dit bij de voorganger The Sims 3 het geval was, wat voor veel liefhebbers een enorme teleurstelling was. Daarnaast bevatte dit vierde deel ook enkele andere geliefde features niet, zoals zwembaden en kleuters. Zwembaden werden al snel toegevoegd aan de pc-versie in de vorm van een gratis update, en begin dit jaar (ruim twee jaar na lancering) werd de ‘kleuter-update’ uitgebracht, ook geheel gratis.

Tijdens de GamesCom zal er meer onthuld worden over deze versie van The Sims 4.

The Sims 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Sims 4 komt naar PS4 en Xbox One!
Sluiten