Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 mei 2019

The Society: Netflix gaat scoren met onheilspellende serie

Pak je agenda er maar bij, want het lijkt er sterk op dat Netflix een nieuwe hit gaat scoren met The Society. Dat is een nieuwe serie die vanaf 10 mei op de streamingdienst te zien zal zijn.

The Society: nieuwe trailer

Het internet is is nu al geobsedeerd, dankzij een gloednieuwe trailer. De toon is grimmig, haast sinister. Denk aan Lord of the Flies, maar dan met tieners.

“Als iedereen op mysterieuze wijze verdwijnt uit een rijk dorpje, moeten de tieners van West Ham zelf een samenleving smeden om te overleven.”

Dan denk je dat het nog meevalt, tot je de trailer aanslingert. De helft van de beelden bestaat uit tieners die sterven. Het concept is in ieder geval meteen intrigerend. Hoe steekt een samenleving in elkaar? Van voedsel en dokters tot een rechtssysteem: alles moet opnieuw opgezet worden.

Netflix The society

Een hoop vragen en positieve geluiden

Hebben ze nog steeds toegang tot het internet? Gaan ze helemaal vegetarisch? En wat gebeurt er met de betaalmiddelen die we allemaal gewend zijn? Je merkt het al: we hebben nog een hoop vragen, en laat dat nou precies zijn wat The Society zo fascinerend maakt.

De eerste geluiden vanuit de recensentenhoek zijn ieder geval al positief, dus dat is mooi meegenomen. Het enige wat ons nog te doen staat, is geduld hebben. The Society staat namelijk ‘pas’ vanaf 10 mei op Netflix.

De cast bestaat onder andere uit Gideon Adlon, Sean Berdy, Natasha Liu Bordizzo, Jacques Colimon, Grace Victoria Cox, Olivia DeJonge, Alex Fitzalan, Kristine Froseth, Jose Julian, Rachel Keller, Alex MacNicoll, Kathryn Newton, Salena Qureshi, en Toby Wallace.

Wist je trouwens dat de andere serie van de makers van Narcos zeer binnenkort een vervolg krijgt? Je leest er hier alles over.

Reageer op artikel:
The Society: Netflix gaat scoren met onheilspellende serie
Sluiten