Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Review 19 nov 2021

The Wheel of Time: is dit Amazon’s voorproefje van Lord of the Rings?

Vanaf vandaag kun je genieten van The Wheel of Time op Amazon Prime. Is de serie de moeite waard om te kijken?

Fantasy-series hebben een grote handicap. Sinds Game of Thrones wordt elke titel daarmee vergeleken. Sommige titels zijn er daardoor al compleet onderdoor gegaan zoals Cursed. Andere titels weten ondanks de druk toch te excelleren zoals The Witcher. Hoe is dat voor Amazon Prime’s nieuwe serie The Wheel of Time? Wij mochten de eerste zes afleveringen zien en vertellen je wat je kunt verwachten.

Dit is The Wheel of Time

Goed, we hebben Game of Thrones net genoemd, maar vergeet dat meteen. De enige overeenkomsten zijn dat de serie in Fantasy-genre zit en dat er een enorm aantal doden vallen. The Wheel of Time is namelijk niet vies van veel bloed. Al in de eerste aflevering begint de actie meteen door een aanval van een flink aantal monsters die zo uit een horrorfilm zouden komen. Voor hun leider hebben de makers goed naar Harry Potter gekeken. Dat is een soort Voldemort die een verschrikkelijk slechte tandarts heeft en daardoor een vrij enge uitstraling heeft.  Het is dan ook zeker geen fantasy-serie om met je hele familie te kijken.

In The Wheel of Time zien we een aantal bijzondere namen. Een groot deel van de cast is jong, maar wel erg talentvol. Die zullen we de komende jaren dan ook zeker terugzien. Een daarvan is onze eigen Nederlandse Josha Stradowski die zijn rol prima vertolkt. Daarnaast zien we nog een andere bijzondere naam in de serie: Álvaro Morte. Die kennen we natuurlijk beter als de professor in La Casa de Papel.

Groot en duur spektakel

The Wheel of Time is echt een groot spektakel. Dat komt mede door het geld dat Amazon Prime in de serie stopt. Volgens geruchten had de serie een budget van 10 miljoen dollar per aflevering, wat een heel seizoen dus brengt op een bedrag van 100 miljoen dollar.

Dat er veel geld in de serie zit is dan ook goed te zien. De wereld ziet er echt fantastisch uit. In de tweede aflevering kom je bijvoorbeeld een bijzondere verlaten stad tegen en wat episodes later is er een prachtige stad opgetuigd.

Wat je wel aan The Wheel of Time merkt, is dat de serie nog duidelijk in de opbouwfase zit. Helaas zien we nog net wat te weinig achtergrond van de hoofdrolspelers zelf. Hun karakter en wat ze gevormd heeft is nog niet helemaal duidelijk. Ze blijven daardoor nog wat leeg, maar dat kan later zeker nog veranderen. Desondanks is de serie wel heel spannend en blijft het boeien.

The Wheel of Time
Josha Stradowski in The wheel of Time. (Afbeelding: Amazon)

Veel verhaal

The Wheel of Time probeert in het eerste seizoen veel te vertellen. Soms misschien wel iets te veel aangezien er nog het een en ander wat onduidelijk blijft. Zo weten we nog niet te veel over de verschillende kleuren en de donkere krachten. Desondanks kunnen we niet wachten op hoe het verhaal verder gaat. Gezien de 14 boeken waarop de serie is gebaseerd, is er dan ook nog genoeg content en ruimte voor nog vele seizoenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The wheel of Time

Amazon Prime Video

7 Score

Pluspunten

  • Geweldige wereld
  • Vol actie
  • Talentvolle cast

Minpunten

  • Achtergrond karakters
  • Te veel verhaal met te weinig uitleg

The Wheel of Time zit duidelijk in de beginfase. Dat betekent overigens niet dat de serie slecht is. Er is veel potentie en dat maakt het al voor een deel waar. We zijn erg benieuwd hoe het verhaal verder gaat. Met Lord of the Rings dat volgend jaar moet verschijnen op Amazon Prime Video geeft dit alvast goede hoop dat de streamingdienst op de juiste weg zit.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Wheel of Time: is dit Amazon’s voorproefje van Lord of the Rings?
Sluiten