Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 feb 2020

The Witcher 3 flink meer verkocht dankzij Netflix-show

Eind vorig jaar verscheen The Witcher eindelijk op Netflix en kan de serie gezien worden als een groot succes. Behalve de tijdslijn die bijna niet te volgen is dan. En dankzij de release van de serie ging de verkoop van de game ook flink omhoog.

De laatste game uit de serie is The Witcher 3: Wild Hunt. Deze kwam eind 2015 uit en werd afgelopen jaar opnieuw uitgebracht op de Nintendo Switch. Toch is het de Netflix-serie die er voor heeft gezorgd dat het enthousiasme van de game omhoog is gegaan.

The Witcher 3: Wild Hunt een succes dankzij Netflix

De verkoopaantallen van The Witcher 3: Wild Hunt schoten in december van 2019 namelijk met 554 procent omhoog in vergelijking met dezelfde maand het jaar daarvoor. En als je de Nintendo Switch-versie dan even niet meerekent, dan zie je alsnog een stijging van 63 procent, wat voor een groot gedeelte lijkt te zijn toe te schrijven op de Netflix-serie. Mensen die die reeks hebben gekeken, zouden na afloop daarvan meer willen zien van de wereld en op die manier met de game aan de slag te gaan.

The Witcher anime film Netflix 2
The Witcher op Netflix (Afbeelding: Netflix / via The Movie Database)

Het gaat daarbij overigens wel om de verkoop van de fysieke exemplaren van de game in de Verenigde Staten. Het is namelijk een rapport van de NPD, die bijhoudt hoe goed fysieke games verkopen. De eventuele verkoop van de digitale versies van de games worden dus niet meegerekend, wat een flink verschil kan opleveren.

The Witcher 3
The Witcher op de spelcomputer (Afbeelding: CD Projekt)

Zowel de serie als de game zijn gebaseerd op de boeken die geschreven zijn door de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Ze hebben dus hetzelfde bronmateriaal en je komt verschillende personages zowel in de serie als de game tegen, maar er zijn ook wel verschillen te vinden. Dat neemt echter niet weg dat beide vormen van media wat ons betreft dik de moeite waard zijn. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En als je wilt weten wat wij van de Nintendo Switch-versie vinden, dan hebben we hier onze uitgebreide review.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Witcher 3 flink meer verkocht dankzij Netflix-show
Sluiten