Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 jun 2019

The Witcher 3 komt naar de Nintendo Switch

Eén van de beste games die deze generatie heeft voorgebracht is zonder twijfel The Witcher 3. De game wordt gezien als één van de beste RPG’s ooit gemaakt en kende vervolgens een paar goede uitbreidingen. De game is uitgekomen op de pc, PlayStation 4 en de Xbox One. Mocht je de game daarop gemist hebben, dan hebben we goed nieuws. De game komt namelijk naar de Nintendo Switch.

The Witcher 3 naar de Nintendo Switch

Dit werd door Nintendo aangekondigd op hun Nintendo Direct aan de vooravond van de E3-gamebeurs. Het gaat om The Witcher 3 Complete Edition. De aankondiging is vers, maar het is wel duidelijk dat het een zeer uitgebreide game gaat zijn. The Witcher 3 op de Nintendo Switch bevat het originele avontuur met de twee grote uitbreidingen Heart of Stone en Blood en Wine. Ook krijg je alle 16 DLC die voor de game is uitgebracht er bij. Op die manier is de toch al grote game nog groter.

De maker zelf stelt dat The Witcher 3: Complete Edition meer dan 150 uur aan avontuur bevat. Zodoende krijg je na Skyrim andermaal een enorm grote RPG om je dagen mee bezig te houden. De game staat gepland voor 2019, maar het zou fijn zijn als hij nog voor de zomervakantie uitkomt. De kans daarop is echter klein. Ik verwacht dat de game pas in oktober of november uitkomt.

Daarnaast is het nog wel even de vraag hoe de game precies gaat draaien. The Witcher 3 is een game die visueel gezien nogal indrukwekkend is. Zeker als je de grote open wereld bekijkt. Hopelijk gaat dat allemaal goed komen op de Nintendo Switch, die toch iets beperkter is.

Wil je naast The Witcher 3: Complete Edition meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina, die dankzij de E3 goed gevuld is met de laatste nieuwtjes.

Reageer op artikel:
The Witcher 3 komt naar de Nintendo Switch
Sluiten