Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jun 2020

Spelers die The Witcher 3 op PS4 en Xbox hebben krijgen gratis PC-versie

The Witcher 3 is een game die inmiddels vijf jaar geleden is uitgekomen en volgens velen geldt als één van de beste games die deze generatie is uitgekomen. En nu is het mogelijk om de game gratis voor een tweede keer te spelen.

Want als jij in het bezit bent van een PlayStation 4- of Xbox One-exemplaar van de game, dan is het nu mogelijk om een pc-versie van die game te scoren op GOG.com. Hoe dat precies werkt, dat lees je op de speciale website.

The Witcher 3 gratis op de pc

The Witcher 3 op de PlayStation 4 en Xbox One is op zich goed te spelen, maar over het algemeen blijkt de pc-versie toch het beste te zijn. Oorspronkelijk verscheen de game met een 720p resolutie op de Xbox One. De PS4-versie moest het doen met en 900p resolutie. Uiteindelijk wisten de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro de game naar een 4K-resolutie te brengen, maar alsnog is de pc-versie het beste. Zeker wanneer je de afgelopen jaren er voor hebt gekozen om een nieuwe gamepc aan te schaffen is dit een goed moment om te kijken hoe mooi de game oogt op het platform waar hij het beste tot zijn recht komt. Zeker wanneer je gebruik kunt maken van deze gratis upgrade.

Naast de verbeterde graphics kent de pc-versie va The Witcher 3 eigenlijk nog een belangrijke reden om hem juist daar op te spelen. Je kunt op de pc gebruik maken van verschillende mods die door de community zijn gemaakt. Op die manier zijn er bepaalde dingen die je naar eigen inzicht kunt aanpassen. Heb je de game al op de pc? Dan is het mogelijk om ook nog een extra exemplaar van de game te scoren. Deze kun je dan weggeven aan een vriend of vriendin. Ontwikkelaar en uitgever CD Projekt Red doet dit overigens met een reden. Het is namelijk de eigenaar van GOG.com. En op deze manier hoopt het bedrijf dat meer mensen kennis maken met de service en daar straks de game Cyberpunk 2077 op gaan kopen. Op die manier hoeven ze dan geen marge af te staan aan andere partijen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Spelers die The Witcher 3 op PS4 en Xbox hebben krijgen gratis PC-versie
Sluiten