Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 27 jul 2020

The Witcher krijgt prequel op Netflix: The Witcher: Blood Origin

The Witcher is een grote hit op Netflix. Hoewel er slechts een seizoen is gemaakt, wil de streamingdienst de franchise flink uitbreiden.

We kennen The Witcher natuurlijk al vele jaren uit de boeken en games over Geralt of Rivia. Sinds afgelopen jaar is er ook een serie gemaakt over hekser Geralt of Rivia. In seizoen maakte we naast hem al kennis met Yennifer, Ciri, Cahir en Fringilla. Hoewel de serie wat kritiek kreeg over de montage, wist het toch flinke cijfers te scoren. Veel fans kijken dan ook uit naar het tweede jaar.

The Witcher Blood Origin

Hoewel het tweede seizoen nog steeds niet klaar is met filmen, wordt er nu al gesproken over een prequel. Een miniserie die voor de gebeurtenissen van het eerste seizoen zich afspelen. Deze krijgt de naam The Witcher: Blood Origin en bestaat uit zes afleveringen in het Witcher universum.

Terug in de tijd

Om precies te zijn gaat de serie 1.200 jaar terug in de tijd. In The Witcher Blood Origin wil Netflix het verhaal van de eerste witcher laten zien. Hierin moet duidelijk worden hoe de cruciale cunjection of the spheres is ontstaan, toen de werelden van monsters mensen en elven samensmolten tot één.

Declan de Barra is de excutive producer en showrunner en wordt geassisteerd door Lauren Schmidt Hissrich. De Barra schreef eerder al een aflevering van de originele The Witcher en leidde twee afleveringen als producer. Schrijver van de boeken, Andrzej Sapkowski, zal meewerken als creative consultant.

De Barta zegt het volgende over de nieuwe serie tegen Deadline: “Ik ben altijd al gefascineerd door de opkomst en ondergang van beschavingen. Hoe wetenschap, ontdekking en cultuur floreert net voor de val. Blood Origin vertelt het verhaal over de elven-beschaving net voor de val en misschien nog belangrijker het onthult de geschiedenis van de eerste witcher.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Witcher krijgt prequel op Netflix: The Witcher: Blood Origin
Sluiten