The Witcher heeft ”betere vechtscènes dan Game of Thrones”

Netflix heeft het afgelopen jaar weer een hoop interessante titels uitgebracht. Denk bijvoorbeeld maar aan When They See Us en het recente The Irishman. Toch lijkt het erop dat het beste voor het laatst bewaard is gebleven. Vanaf 20 december is namelijk de langverwachte boekverfilming The Witcher op de streamingdienst te zien.

Er zijn recensenten die al enkele afleveringen van de serie gezien hebben, maar die mogen vanwege een embargo nog niets daarover loslaten. Desondanks hebben sommige van hen alsnog een uitspraak over The Witcher gedaan via Twitter. Het valt op dat ze met name te spreken zijn over de gevechten in de serie.

Critici vergelijken The Witcher met Game of Thrones

De reacties die we tot nu toe hebben gelezen zijn uitgesproken positief. Er zijn zelfs mensen die The Witcher met Game of Thrones vergelijken:

The Witcher nu al ”beter dan Game of Thrones” noemen klinkt wellicht wat overdreven, maar het zou zomaar kunnen dat er meer aandacht aan de vechtscènes besteedt is dan bij andere series. Bijvoorbeeld door de acteurs zelf ook intensief zwaardvechtlessen te laten volgen.

Videogame

De serie is net als Game of Thrones gebaseerd op een boekenreeks, al is er van The Witcher ook een succesvolle videogame serie gemaakt. Volgens de maker zal de serie enkele verwijzingen naar de games bevatten, maar qua verhaal zijn inspiratie voornamelijk uit de boeken halen. Er zijn overigens al eerder verfilmingen van de boeken geweest, maar die waren niet zo’n succes.

Naast Superman acteur Henry Cavill zijn er rollen voor Adam Levy (Knightfall, Snatch), Jodhi May (Genuis, Game of Thrones) MyAnna Buring, Björn Hlynur Haraldsson, Joey Batey, Mimi Ndiweni en Therica Wilson-Read.

Zoals hierboven al vermeldt stond zal The Witcher vanaf 20 december aan het Netflix aanbod worden toegevoegd. Er blijkt ook al een tweede seizoen aangekondigd te zijn.

De laatste nieuwtjes rondom Netflix films en series zijn te vinden in ons gevarieerde Netflix overzicht.

Reageer op artikel:
The Witcher heeft ”betere vechtscènes dan Game of Thrones”
Sluiten