Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jan 2018

Theme Hospital krijgt spirituele opvolger met Two Point Hospital

EĆ©n van de leukste games die ooit is gemaakt, is Theme Hospital. De game kwam in het midden van de jaren 90′ uit en verscheen in een tijd dat bouwgames groot werden. Denk daarbij aan een game als Dungeon Keeper. Een game die door de legendarische Bullfrog Studios werd gemaakt. Toen die studio werd overgenomen door Electronic Arts, was het uit de met de pret. Toch krijg we nu twintig jaar na de release van Theme Hospital een soort van opvolger in de vorm van Two Point Hospital.

In Two Point Hospital run je een ziekenhuis

Two Point Hospital wordt gemaakt door Two Point Studios. In die studio werken oud-medewerkers van Bullfrog (hoera!) en Lionhead Studios (de opvolger weer van Bullfrog). Kortom, er zijn werknemers daar die goede herinneringen aan de oude Theme Hospital hebben. En wat dat betreft zou je Two Point Hospital echt kunnen zien als een opvolger van Theme Hospital. Net als in die game ben je in Two Point Hospital verantwoordelijk voor het reilen en zijlen van het ziekenhuis.

Two Point Hospital

Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je het ziekenhuis op de juiste manier inricht. Je wilt immers dat de patiƫnten zo effectief mogelijk hun weg door het ziekenhuis lopen. Daarbij kom je zo nu en dan compleet nieuwe ziektes tegen, die je moet onderzoeken en vervolgens de juiste kuur moet vinden.

Verder is het zaak dat je het juiste personeel in huis haalt. Maar dat niet alleen. Je moet hen van de beste opleidingen voorzien, terwijl je ook nog eens het financiƫle zaakje op orde moet houden. Dat kun je in je eentje doen, maar er zullen ook diverse multiplayer challenges beschikbaar zijn. De game moet ergens in 2018 uitkomen. De game verschijnt dan exclusief voor de pc. Tot slot hebben we nog een trailer en een paar screenshots van de game. Deze kun je hieronder bekijken.

Two Point Hospital Trailer

Two Point Hospital Screenshots

Two Point Hospital
Two Point Hospital
Two Point Hospital
Two Point Hospital
Two Point Hospital
Two Point Hospital

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze speciale gamingpagina hier.

Reageer op artikel:
Theme Hospital krijgt spirituele opvolger met Two Point Hospital
Sluiten